Àngel Ros ja no és l’alcalde de Lleida

Formalitza la seva renúncia després de gairebé 15 anys al capdavant de la Paeria en un emotiu comiat en el qual ha agraït als regidors, agrupacions i funcionaris municipals la tasca realitzada durant aquest període

Àngel Ros deixa de ser l’alcalde de Lleida al haver formalitzat la seva renúncia després d’haver estat nomenat pel Consell de Ministres com a nou ambaixador d’Espanya a Andorra. Posa punt i final a una relació de quasi 15 anys lligat a l’alcaldia amb un emotiu comiat al Saló de Plens de la Paeria, on, acompanyat per lla resta de membres de l’equip de govern, ha agraït als regidors, agrupacions i funcionaris municipals la tasca realitzada durant aquest llarg període.

En aquest acte ha estat acompanyat dels i les regidores de l’equip de govern i explica que “no canviaria per res tots aquests anys de relació política amb la ciutat de Lleida”. Ros posa punt i final al càrrec després qde la proposta del ministre lleidatà Josep Borrell i del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’assumir l’ambaixada a Andorra, “un país que els lleidatans també estimem”. Amb una carta adreçada als companys i companyes del consistori i als 1.400 funcionaris municipals els desitja tot l’èxit i els agraeix la tasca realitzada durant tot aquest període.

Ros s’enorgulleix de molts moments i projectes que han tingut lloc al llarg del seu període al capdavant del consistori. Tot i que La Llotja i el Parc Científic i Tecnològic serien considerats els projectes més emblemàtics de la seva gestió, Àngel Ros destaca la importància dels 6 centres educatius municipals creats “per atacar la pobresa educativa de molts nens i nenes de la ciutat”. “Aquesta pobresa educativa ataca fins a 600 infants de Lleida i és molt més greu que la pobresa energètica”, apunta el fins ara paer en cap, tot remarcant que, actualment, són 11 ells centres existents per combatre aquesta problemàtica, 6 dels quals han estat promoguts per l’Ajuntament. També presumeix davant el fet que Lleida “és la única ciutat d’Espanya en la qual la gent major de 65 anys té accés gratuït a la teleassistència o al transport públic com un servei més”.

El fins ara paer en cap lamenta que moltes coses han quedat per fer, tot considerar-ho “normal, perquè una ciutat és un ens viu”. Segons explica, les explosions dels antics blocs Ramiro Ledesma de La Mariola va suposar un dels episodis més dramàtics viscuts des que es va posar al capdavant de la Paeria. Ros explica que en alguns projectes “podríem haver fet més, com és el Pla de l’Estació, el Parc de Les Basses, el Centre Històric o all pròpia barri de La Mariola”. En aquest sentit, considera que s’hi ha treballat molt en aquests temes i que s’ha assolit alguns èxits, però “crec que hauríem d’haver-hi treballat més”. “Hi ha molts elements d’orgull i d’altres en que podria haver fet més”, apunta l’ambaixador.

El càrrec d’ambaixador, una antiga aspiració

Durant l’acte en el qual ha formalitzat la seva renúncia a l’alcaldia i en el que s’ha acomiadat dels socis de govern, Ros ha dut a terme una confessió personal, i és que “la funció d’ambaixador era una antiga aspiració que finalment he pogut veure complerta”. L’any 1980, el socialista va aprovar la prova d’accés a l’Escola Diplomàtica, però per raons econòmiques, en aquell moment no va poder romandre dos anys a Madrid cursant aquests estudis. Aquest càrrec era una assignatura pendent i en aquests moments tindrà l’oportunitat de desenvolupar aquesta “antiga vocació”, la qual es manté dintre del servei públic. “Aquest ha estat el moment de posar fi al meu període a l’Ajuntament de Lleida”, apunta Ros.