Recta final de les obres de la nova cruïlla entre l’LL-11 i els carrers Maria Montessori i Riu Ebre de Lleida

L'actuació, que va a càrrec de Conforama, millorarà la connexió entre Cappont, Copa d'Or i la Bordeta

Obres de la nova cruïlla entre l'LL-11 i els carrers Maria Montessori i Riu Ebre de Lleida. CEDIDA

Les obres de la nova cruïlla entre la carretera LL-11 i els carrers Maria Montessori i Riu Ebre de Lleida es troben en la seva recta final i el nou pas, que millorarà la connexió entre els barris de Cappont, Copa d’Or i la Bordeta, podrà obrir-se en els pròxims dies. Així ho ha explicat l’alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, durant la visita als treballs que ha fet aquest divendres. L’actuació, amb una inversió de 600.000 euros, va a càrrec de Conforama. És un dels compromisos que va exigir la Paeria per autoritzar l’establiment de la multinacional a Copa d’Or per tal de garantir una mobilitat adequada en aquest sector de la ciutat. Les obres han d’estar enllestides abans de l’obertura de la botiga, prevista per al 2 de setembre.

Postius ha destacat que aquesta serà una nova connexió que “permetrà que el trànsit rodat pugui passar entre Cappont i la Bordeta d’una forma directa, quan fins ara havia de fer un tomb molt important”. També possibilitarà “el pas de vianants i bicicletes, que era inexistent, i dotarà d’un nou accés a la zona de Copa d’Or, ja que fins ara tot es concentrava a la zona de la rotonda de l’Agustí Mestre i provocava diferents col·lapses”, ha explicat l’alcalde accidental. Els vianants disposaran, així, d’una connexió directa cap al centre de la ciutat a través del carrer Riu Ebre, la plaça Blas Infante i la passarel·la del Liceu Escolar.

Toni Postius ha ressaltat que la inversió de 600.000 euros que suposen les obres “ha estat a cost zero per la ciutat, però suposa un guany molt important, perquè permet fer permeable i urbanitzar aquest àmbit de la ciutat que fins ara era en certa manera un cul de sac”, ha assenyalat.

En els pròxims dies s’acabarà la implantació de la senyalització horitzontal i vertical i també es provarà el bon funcionament de la cruïlla i dels seus cicles semafòrics. L’actuació, que es va iniciar fa tres mesos i mig, ha comportat la plantació d’una desena d’arbres i de més de 2.500 plantes arbustives, que també permeten dignificar aquest espai d’entrada a la ciutat, ha indicat Postius.

La voluntat de la Paeria és seguir treballant per obrir nous vials que permetin millorar la capil·laritat de l’LL-11 entre la zona sud de la Bordeta i Cappont, en benefici del veïnat, ha assegurat Postius. També han participat a la visita el tinent d’alcalde Paco Cerdà i els regidors Joan Ramon Castro i David Melé.