Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

La producció de bolets, de les més baixes en aquesta època

Avatar photo

S'està recol.lectant una mitjana de 15kg/ha mentre que en aquesta mateixa època es solen obtenir 50kg/ha

Les pluges generalitzades que van caure a mitjans del mes d’octubre no han fet efecte sobre els boscos catalans i la producció de bolets es troba sota mínims. Així ho ha explicat a l’ACN el micòleg del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Juan Martínez de Aragón, que ha relatat que en aquests moments la producció es troba als 15 kg/ha, “mentre que en un any normal hauríem d’estar al voltant dels 50 kg/ha”. Davant d’aquesta situació, l’expert en bolets ha dit que la temporada ja es pot donar pràcticament per acabada al Pirineu i s’haurà d’esperar fins al desembre per valorar com ha anat a la zona de la Catalunya Central, del Prepirineu i la Serralada Prelitoral. Amb tot, l’investigador ha dit que “a dia d’avui ja podem dir que serà un any dolent”.
Els experts del CTFC calculaven a principis de temporada, a partir de les prediccions meteorològiques, que la d’enguany seria una campanya boletaire “normal”, amb una producció mitjana d’uns 60 quilos per hectàrea. Amb tot, la situació s’ha anat empitjorant i a hores d’ara la producció de bolets se situa als 15 kg/ha.

L’investigador i micòleg del CTFC, Juan Martínez de Aragón, ha relatat que els experts confiaven que les pluges que van caure a mitjans del mes d’octubre de manera generalitzada a tot Catalunya tinguessin efectes sobre els boscos catalans, però finalment no ha estat així. “Esperàvem un augment de la producció, però pràcticament no ha succeït perquè després d’aquelles precipitacions no ha caigut cap més gota i, per contra, ha fet unes temperatures molt elevades i, a més, en alguns indrets el fort vent ha ressecat el bosc”.

Davant d’aquesta situació, el micòleg creu que la temporada boletaire ja es pot donar pràcticament per finalitzada al Pirineu i caldrà veure què passa a les cotes més baixes del país com les comarques centrals o la Serralada Prelitoral. Amb tot, Martínez de Aragón assegura que “a dia d’avui ja podem dir que serà un any dolent”.

Pel que fa a la tipologia de bolets que han fructificat, l’expert del CTFC ha dit que no n’hi ha cap que hagi predominat. “El rovelló va fructificar després de les pluges del setembre però en poca quantitat i ara han començat a sortir fredolics però també son escassos”, ha dit el micòleg.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Joan Martorell, el regidor del PSC, marxa del partit i del govern de Vilanova i la Geltrú

Notícia següent

Detingut l’agressor sexual de Poble Sec a Barcelona

Notícies relacionades