El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha participat aquest dilluns a la roda de premsa de presentació de la primera Gala ‘Segrià, Terra de Bons Productes’, un esdeveniment que se celebrarà aquest dijous, 31 de juliol, al monestir d’Avinganya (Seròs).
La presentació ha tingut lloc a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Segrià i, a més de Jordi Verdú, hi han participat el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat de Catalunya, Joan Gòdia, i el cap de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià, Kleber Esteve.
En el seu parlament, Jordi Verdú ha dit que la gala situarà en primer pla el valor de tots els productes que es cullen al territori i que, per tant, “s’inclouen en la marca Gust de Lleida que la Diputació impulsa des de fa pocs mesos per donar-los més força i prestigi al mercat”.
La Gala vol retre homenatge, doncs, als productors agroalimentaris amb Gust de Lleida, en el marc de la campanya ‘12 mesos, 12 paisatges’ que duu a terme la Generalitat en l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia. Concretament, la festa se celebrarà com a activitat dedicada a la fruita dolça sota l’organització del Consell Comarcal del Segrià amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. En aquest sentit, Kleber Esteve ha recordat que, dins l’àmbit de la fruita dolça, “el Segrià n’és un referent internacional”. Per la seva banda, Joan Gòdia ha insistit en què “la fruita dolça es un gruix important de la riquesa del Segrià” i que aquesta Gala “contribuirà a fer-ne més difusió”.
La vetllada se celebrarà en l’emblemàtic Monestir d'Avinganya, un edifici del segle XIII declarat Bé Cultural d’Interès Local. En el transcurs de la Gala, s’oferirà una experiència gastronòmica consistent en una degustació de productes de proximitat del Segrià elaborada pel reconegut xef Joel Castañé, del Restaurant La Boscana, distingit amb dos estrelles Michelin. El menú ha estat concebut especialment per a l’ocasió, amb la fruita dolça com a eix temàtic i fil conductor de la festa, tot plegat amb l’objectiu de posar en relleu el producte local, la gastronomia de prestigi i el patrimoni cultural i paisatgístic del territori.