Unanimitat per considerar bé protegit la Cabana de Volta de la Mariola

La porposta va ser presentada pel Comú de Lleida, que, a més, ha mostrat el seu suport a Marea Pensionista i Desmilitaritzem l'Educació

0
404

La proposta que el Comú de Lleida va presentar per incloure la Cabana de Volta de la Mariola al catàleg de béns protegits ha estat aprovada per unanimitat a la Comissió de l’horta. Els arqueòlegs municipals han fet un informe i es posa en marxa el procediment per incloure aquest element arquitectònic al catàleg que s’ha d’aprovar com annex al POUM.

“Des del Comú de Lleida volem agrair el suport massiu de la Comissió i de diverses entitats a la proposta” ha destacat la representant del Comú a la Comissió, Marina Pifarré, qui ha afegit “Seguirem treballant per potenciar els elements de patrimoni arquitectònic i turístic del municipi”.

El Comú presenta 12 esmenes a l’Ordenança de Paisatge Urbà

Amb l’objectiu d’introduir millores tant en el vessant publicitari com en aspectes mediambientals, l’agrupació d’electors ha registrat diverses propostes. Respecte a les esmenes a l’apartat de publicitat, el comú demana “la prohibició de la publicitat que vulneri els drets humans, que sigui de caràcter sexista, masclista, inclosa la publicitat de prostíbuls, de festes on es promogui la cosificació de la dona o que atempti contra la dignitat de les persones” així com “no admetre els rètols identificatius o publicitaris amb efectes lluminosos, ni pantalles de leds amb alçades inferiors a 2,5m o amb visuals confrontades a la circulació de vehicles o vianants”.

En l’apartat mediambiental, el grup ha presentat diverses esmenes. Per una banda, “no admetre la utilització d’elements dissuasius que puguin suposar cap tipus de perill per la integritat física de les espècies protegides”. El Comú demana també “incloure el sistema de Parcs Urbans dins les àrees d’interès paisatgístic protegit, destacant els futurs parcs urbans de Vallcalent-Mariola, Ciutat Jardí, Hospitals-Balàfia, Secà St. Pere-Marimunt, Magraners-Quatre PilansRufea-Instituts. I incloent també els actuals Parcs Urbans de la Caparrella, Polígon Industrial, Castell de Raïmat i Vilot de Sucs”. I per últim, també proposen “prohibir la plantació d’espècies d’arbrat i arbust al·lergògens i altres mesures com preveure una calçada lateral segregada per a vianants als camins rurals de l’horta de Lleida”.

El Comú mostra suport a la Marea Pensionista i a Desmilitaritzem l’Educació

Mentre se celebrava la comissió de l’Horta, la Plataforma Desmilitaritzem l’Educació rebutjava en roda de premsa la presència de l’Exèrcit en la Fira de Formació & Treball. El Comú s’ha sumat a aquesta reivindicació perquè “les armes no eduquen, les armes maten”.
Igualment, el grup municipal també ha transmès el seu suport a la Marea Pensionista, que avui s’ha tornat a manifestar a Lleida en defensa de les pensions públiques i dignes.

FER UN COMENTARI