Toni Postius valora satisfactòriament l’acord de govern amb ERC i els Comuns, fruit de la voluntat d’entesa i de transversalitat

Destaca que l'acord de govern s'ha elaborat a partir de la comparació dels respectius programes i de la reflexió sobre els diferents punts per arribar a un document de consens basat en la confiança mútua

Representació de Junts x Catalunya Lleida | foto: Marc Camón

El portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, s’ha mostrat avui molt satisfet per l’acord assolit amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Comú de Lleida per constituir un govern entre les tres formacions a la Paeria, i que ahir va ser ratificat per les assemblees d’ERC i el Comú. Postius ha subratllat que el document final és el resultat del treball d’aquestes últimes setmanes i que s’hi ha arribat a partir de la comparació dels programes electorals i de la reflexió sobre els diferents punts.

Per part de Junts per Catalunya Lleida, Postius ha traslladat la seva “satisfacció” perquè finalment “l’esforç d’aquestes setmanes treballant de valent i de forma intensa amb els grups d’Esquerra Republicana i el Comú de Lleida ha servit per arribar a una proposta d’acord”. Mentre que les assemblees d’ERC i el Comú han votat favorablement a l’acord, Postius ha recordat que “per part nostra havíem fet una assemblea que havia apoderat els regidors per treballar l’acord de cara a aquest govern d’entesa”. Aquest vespre es reuneix el comitè executiu local, a qui es presentarà el contingut de l’acord.

Segons Postius, el govern que es conformarà a partir d’aquest acord serà “un govern d’entesa, transversal i m’atreviria a dir que bastant únic a Catalunya des del punt de vista que el conformem tres forces polítiques com som Junts per Catalunya, ERC i els Comuns, molt diferents en alguns aspectes”. En aquest sentit, expressava la satisfacció perquè “hem pogut demostrar sobre el paper que d’acord amb propostes concretes, formacions polítiques que tenim plantejaments ideològics allunyats en algunes qüestions hem estat capaços de trobar punts d’entesa”. En referència al Comú de Lleida, ha volgut ressaltar que “en aquests anys d’oposició ja havíem coincidit en qüestions importants, com el model comercial, el planejament urbanístic o el desenvolupament de les polítiques socials”. “És la constatació que quan hi ha voluntat d’arribar a acords, és possible”, ha sentenciat.

“El plantejament que hem fet ha estat agafar els respectius programes electorals i en cadascun dels punts hem anat reflexionant, comparant propostes dels uns i els altres per fer un full de treball final que no és fruit del copiar i enganxar, sinó de treballar propostes dels tres grups que s’han acabat concentrant en un document de gairebé 150 pàgines que es condensa en aquest acord de govern”, ha afirmat Postius.

“La feina d’aquestes setmanes ha servit per generar sinergies, confiances i punts de trobada i, per tant, la voluntat és començar a treballar sense cap desconfiança en ningú i sent conscients de la gran feina i les enormes expectatives que s’han generat en aquest govern de canvi per les ganes que hi ha a escala col·lectiva”.