Reñé dimiteix com a president de la Diputació i retreu la “deslleialtat” dels diputats del PDeCAT

Renuncia a la presidència de la Diputació de Lleida “per mantenir la honorabilitat de la institució”, mantindrà l’acta de diputat i qualifica la seva detenció com una "operació d'escarni mediàtic descarat"

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat aquesta tarda la seva renúncia al capdavant de l’ens provincial. Afirma que ha estat una decisió personal presa per tal de “mantenir la honorabilitat de la institució”, tot i recordar que encara no ha estat encausat judicialment.

Ho ha anunciat en una roda de premsa en la qual no ha estat acompanyat pels seus companys de la corporació per pròpia petició del president. El encara president de la Diputació segueix defensant la seva innocència i fa un pas al costat al capdavant de la institució per tal que aquesta “no es vegi afectada per uns fets els quals se m’imputen i que espero poder demostrar que no són certes”. Afirma que “les advertències o amenaces per part d’algun grup” no l’han motivat a prendre aquesta “decisió personal”.

Tot i així, Reñé no amaga sentir-se molest i decebut per la falta de suport per part dels diputats del PDeCAT a la Diputació, els quals li han traslladat aquests últims dies que hauria de dimitir del càrrec. S’ha manifestat “dolgut” pel fet “que no m’hagin tingut confiança”, afirmant que ell sí “l’he tingut en molts d’ells”. En aquest sentit, qualifica de “clara deslleialtat a la meva persona” la falta de suport.

Tanmateix, Reñé defineix com “operació d’escarni mediàtic descarat” els fets que van tenir lloc el passat dimarts, quan, davant una forta expectació mediàtica, va abandonar la Diputació de Lleida detingut pels Mossos d’Esquadra en el marc d’una operació anticorrupció, durant la qual els agents van escorcollar durant hores l’edifici provincial.

Tot i la seva renúncia a la presidència de la Diputació de Lleida, Reñé ha confirmat que no deixarà l’acta de diputat a l’ens provincial. D’aquesta manera, ell mateix haurà de convocar, en un termini de deu dies, un ple per tal que la corporació accepti la seva renúncia i, posteriorment, s’haurà de fixar una nova data per tal d’escollir un nou president/a de Diputació de Lleida.