Postius exigeix transparència en el nou POUM i que l’equip de govern arribi a consensos amb agrupacions i agents socials de la ciutat

El president del PDeCAT a la Paeria recrimina a l’equip de govern que no hagi buscat el consens dels grups municipals ni dels agents socials de la ciutat i alerta que aquest pla urbanístic esdevingui un “instrument d’especulació que afavoreixi a uns i perjudiqui a tots”

El portaveu del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, considera prioritari que l’equip de govern inclogui elements de transparència en el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. En aquest sentit, demana que es publiqui una relació de les zones que tinguin canvis urbanístics, increment d’edificabilitat o requalificacions en referència al nou POUM. Així ho ha expressat Postius en una primera valoració del POUM, on també ha destacat la importància que un document d’aquestes característiques, el qual ha de determinar el model de ciutat per als propers 15 anys, “esdevingui fruit del consens”.

Un acord, diu, on han de participar-hi tant les diferents agrupacions polítiques com els diferents agents socials i institucionals de Lleida. En referència a aquesta proposta, presentada doblement, al 2014 i al 2015, el portaveu lamenta l’equip de govern “no hagi estat capaç durant aquest anys de consensuar ni de fer partícips ni als partits polítics ni als representants d’entitats destacades de la ciutat a l’hora d’aportar millores i reflexions fonamentals de cara al futur”. Afirma que la seva agrupació mantindrà “una actitud de diàleg per tal d’establir consensos”, tot destacant la importància que aquest es dugui a terme “tant a nivell polític com social”.

D’altra banda, Postius remarca la necessitat que es coneguin a quines persones o entitats beneficiaran els canvis urbanístics que sorgeixin del POUM. Unes modificacions que “també comporten canvis importants en el valor dels terrenys” i que, per tant, cal aplicar amb total transparència “perquè no pugui semblar que algun canvi no respongui a afavorir determinats interessos”. “En cap cas el nou pla urbanístic ha de ser un instrument d’especulació urbanística que afavoreixi a uns i perjudiqui a tots”, defensa Postius.