El PDeCAT demana a la Paeria que s’actualitzi el preu de les hores extra dels agents de la Guàrdia Urbana

Proposen una modificació d'acord amb l'increment de l'IPC amb efectes retroactius com a mínim a data de l'1 de gener d'enguany, després de vint-i-un anys sense canvis

El grup municipal del PDeCAT i Unió proposa que s’actualitzi el preu de les hores extraordinàries que fan els agents de la Guàrdia Urbana de Lleida i que fa vint-i-un anys que es manté sense canvis. Ho demana mitjançant una proposta de resolució a la Comissió de Polítiques de Gestió dels Recursos, Seguretat Pública i l’Organització Municipal d’aquest mes de març.

L’agrupació exigeix que s’obrin les negociacions amb les seccions sindicals per incrementar-les al nivell de les pujades de l’Índex de Preus del Consum (IPC). Expliquen que actualment, i des de fa 21 anys, l’hora extra es paga a 14,53€ en dies laborables, a 20,77 en dies festius, i a 24,92 en horari nocturn de dia festiu.

Carme Culleré, regidora del PDeCAT, explica que aquesta congelació “ha provocat que no hi hagi agents voluntaris que vulguin cobrir hores extres i l’equip de govern ha obligat a fer els serveis extraordinaris en el  seu horari de descans, provocant malestar al cos policial”.  Considera que “ja és hora de posar fil a l’agulla, seure amb la representació sindical i negociar una solució a la situació creada, ajustant el preu de l’hora extraordinària als preus dels salaris actuals, amb previsió pressupostària anual”.

El Partit Demòcrata creu que cal aplicar-ho d’acord amb l’IPC i amb efectes retroactius com a mínim a data 1 de gener de 2018, “tot i la proposta de l’equip de govern d’augmentar les hores extra en el mateix percentatge que els salaris públic”. També es proposa una modificació de crèdit als pressupostos de l’Ajuntament quan pertoqui “per tal de poder satisfer la despesa que comportarà aquesta mesura a les arques municipals.