Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La Comissió de l’Horta aprova la proposta del Comú de Lleida perquè els noms de carrers reconeguin la pagesia

Avatar photo

Sergi Talamonte, regidor de l'agrupació, ha explicat a La Ciutat de Lleida que les propostes de noves nomenclatures aniran dirigides a nous carrers i per als que hi guarden relació amb entitats o personalitats franquistes

Aquest dimarts al matí s’ha aprovat el reconeixement de carrers, camins, avingudes o places de Lleida amb noms vinculats a la pagesia de l’Horta. Des de l’agrupació d’electors consideren que posar el nom d’un pagès a un carrer “suposa conscienciar a la ciutadania dels nostres orígens pagesos” i que la pagesia “sempre ha sigut impulsora de l’economia lleidatana”. A més, expliquen que es pretén desmuntar un tòpic a favor d’un sector, diuen, “clau en la història i tradició de la ciutat de Lleida”.

Segons ha explicat Sergi Talamonte a La Ciutat de Lleida, les propostes de noves nomenclatures es plantejaran per a nous carrers i per als que hi guarden relació amb entitats o personalitats franquistes. En aquesta línia, el portaveu també ha reivindicat que “tot i la importància que té aquest sector a la ciutat, només tenim la Plaça dels Pagesos. No hi ha cap altre nom de pagès o pagesa al nomenclàtor”. En aquest sentit, Talamonte conclou que aquesta proposta es traslladarà a la comissió de carrers, i s’emplaçarà als grups a presentar propostes de noms de entitats o personalitats relacionades amb la pagesia.

Durant la comissió de l’Horta, la representant del Comú a la Comissió de l’horta, Marina Pifarré, també ha manifestat “el rebuig a la violència que la ciutadania, i també els veïns de l’horta, va patir l’1 d’octubre, amb una actuació policial que no va ser proporcional, ni congruent ni oportuna”.

D’altra banda, l’agrupació debatrà aquest dimecres 18 d’octubre a les 19h les aportacions fetes per més de 60 persones per tal de tancar la proposta de pressupostos en comú. En aquesta reunió, l’equip de govern presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos, els quals, diuen, es fan amb aportacions de la ciutadania. Consideren que aquest és un exercici de “democràcia radicalment participativa” i afirmen que és necessari “posar sobre la taula altres maneres de gestionar el diner públic”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Enxampen a dos homes que acabaven d’entrar a robar en una casa a Tarragona

Notícia següent

Concentració d’un centenar d’advocats davant els jutjats de Lleida, “indignats” per l’empresonament de Sànchez i Cuixart

Notícies relacionades