Esquerra és la formació que més llistes presenta a la demarcació de Lleida

Els republicans sumen un total 198 llistes a tota la província i es converteixen en el partit que més llistes ha sumat arreu del país

0
128
Circ Raluy Legacy 728×90

Esquerra Republicana de Catalunya, a través de les seves federacions de Lleida, Pirineu i Solsonès presenta un total de 198 llistes a tota la província. Aquesta xifra suposa una fita històrica de candidatures republicanes, essent en la formació que més llistes ha presentat a Lleida i a tota Catalunya, amb un total de 807 candidatures arreu de tot el territori.

Carles Comes, president de la Federació de Lleida explica que per primera vegada és presenten en municipis com Vilagrassa, Sudanell i Massalcoreig i retornen candidatures a municipis on feia molts anys que no en tenien com a Castellserà i Soses. “Massalcoreig per exemple, no sols presentem per primera vegada llista sinó que a més som llista única, per tant arrenquem amb molta força en aquest municipi del Baix Segrià. També repetim llista única a Torrebesses i veiem molt bones perspectives de governar en municipis on feia anys que no teníem candidatures, com són Albatàrrec i Soses”, afirma Comes.

Per contra, els republicans denuncien de manera clara i contundent, la formació de llistes fantasma per part de les altres formacions, on cap de les persones que es presenten és veïna del poble. “Aquesta pràctica, molt emprada pels partits unionistes però malauradament cada cop més per altres formacions, desvaloritzen quelcom tan preuat com és el sufragi universal i deslegitimen totalment la democràcia”, lamenta Comes.

Els independentistes aspiren a convertir-se en la formació més votada a tota la demarcació les properes eleccions municipals del 26 de maig.

FER UN COMENTARI