Persones sense llar eduquen gossos del Refugi dels Peluts en la tercera edició del projecte “Guau”

El programa millora la situació personal dels participants i contribueix a l’adopció dels animals

L’Àrea d’Inclusió de la Paeria, en col·laboració amb el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) i l’entitat Ilerkan, ha iniciat la tercera edició del projecte “Guau”. Es tracta d’una iniciativa d’intervenció assistida amb animals adreçada a usuaris/es de l’Àrea d’Inclusió, en situació de sense llar.

Els participants eduquen els gossos, una pràctica amb la qual es facilita la seva adopció i, a la vegada, permet millorar l’estat d’aquestes persones.

El projecte facilita la interactuació dels participants amb els animals. Es treballen aspectes com la responsabilitat, la confiança, les habilitats socials, la relació d’ajuda, etc. En definitiva, es genera una aliança terapèutica que fa créixer la qualitat de vida d’aquestes persones i dels gossos del CAAC.

Fins al 16 de juny 

En aquesta tercera edició, participen10 persones en situació de sense llar que, en les 10 sessions que es realitzaran fins al 16 de juny, s’encarregaran d’educar i socialitzar gossos del Refugi dels Peluts. En la jornada d’inici, van posar nom a quatre gossos que encara no en tenien.

Per als gossos del Refugi, poder disposar d’un grup de persones que els eduquin en positiu té molt de valor i fa més fàcil que aquests animals puguin ser adoptats per una família.

El treball al Refugi dels Peluts afavoreix el desenvolupament d’iniciatives d’ajuda mútua, en què animals vulnerables són cuidats, educats i rehabilitats per persones que també es troben en situació de vulnerabilitat.

En el projecte hi participen dos educadors socials de l’Àrea d’Inclusió Social i la tècnica en IAA (intervencions assistides amb animals) de l’associació “Ilerkan” que facilita la interacció entre el gos i la persona i assegura el seu benestar.