La Paeria de Lleida, reconeguda per la Fundació Mapfre pel seu compromís amb la inserció sociolaboral

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha assegurat que la inserció sociolaboral és "una eina poderosa per a la cohesió social, per crear ocupació i generar comunitat” i també “per avançar cap a una Lleida més justa, més solidària i més inclusiva”

17 de juliol de 2025 a les 09:09h
Acte de la Fundació Mapfre a la Llotja per reconèixer el compromís amb la inserció sociolaboral d’entitats i empreses de Lleida.
Acte de la Fundació Mapfre a la Llotja per reconèixer el compromís amb la inserció sociolaboral d’entitats i empreses de Lleida.

L’Ajuntament de Lleida ha rebut el reconeixement de la Fundació Mapfre per la seva implicació i compromís amb la inserció sociolaboral. El paer en cap, Fèlix Larrosa, va recollir ahir la menció especial que li ha atorgat la Fundació de mans de la Infanta Elena, directora de projectes de l’organització, en l’acte que es va fer a la Llotja. L’alcalde, acompanyat del regidor d’Ocupació, Xavi Blanco, ha assenyalat que actes com aquest serveixen per reflexionar i veure “com podem convertir una ciutat des del compromís col·lectiu. La inserció sociolaboral és una eina poderosa per a la cohesió social, prevenir l’exclusió i millorar la convivència”. Va afegir que, a més de crear ocupació, es genera comunitat i que “hem de seguir treballant junts. Perquè quan una persona aconsegueix una feina digna, tota la ciutat avança”. Va concloure que s’ha de treballar per oferir oportunitats per a tothom per ser una ciutat “més justa, més solidària i més inclusiva”.

En la seva intervenció, l’alcalde va destacar la necessitat de teixir aliances per construir un futur millor per a tothom. Va explicar el treball que fa l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí, una peça clau en l’estratègia de desenvolupament local sostenible a la ciutat. Finalment, Larrosa va felicitar Down Lleida, per la seva defensa dels drets i la dignitat de les persones amb discapacitat intel·lectual, i les cinc empreses que també han estat reconegudes, sent exemple que el teixit empresarial pot ser un aliat en la transformació social. Alhora, va donar l’enhorabona a la Fundació pels 50 anys de trajectòria al servei de la societat.

La Infanta Elena va remarcar que “sens dubte, el programa Social d'Ocupació de la Fundació Mapfre és un dels més importants i que més satisfacció ens proporciona a tots els que treballem en l’organització perquè des de l'any 2010 facilita a persones vulnerables la seva plena integració social a través de la formació i l'ocupació, generant així noves oportunitats”.

El secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya, Paco Ramos Martín; el director general territorial de MAPFRE a Catalunya i Illes Balears, Joaquim Miró; el director d'Acció Social de Fundació MAPFRE, Daniel Restrepo, i la directora de Fons Socials de Fundació MAPFRE, Lola Moya, ha intervingut en l’acte, amb la presència de diverses autoritats i representants del sector social i empresarial. En conjunt, s’ha posat en relleu la importància de donar suport a la formació i a la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual i amb problemes de salut mental.

Distinció a Down Lleida i cinc empreses del territori

Juntament amb la Paeria, Down Lleida va rebre una menció especial per la seva tasca en la promoció de la igualtat d’oportunitats. S’ha distingit el treball de les empreses Supsa-Plus Fresc, Benito Arnó i La Boscana, pel seu compromís en la inserció de persones amb discapacitat de Lleida i com a col·laboradors del programa Junts Som Capaços de la Fundació Mapfre, i també el Càmping Llavorsí i Metall & Decor Ibèrica, com a empreses beneficiàries de la convocatòria d’ajudes Accedim, de la mateixa fundació. En les paraules que els i les seves representants han adreçat als assistents, han assenyalat que la captació de talent va més enllà d'estigmes i prejudicis perquè la inclusió laboral no sols beneficia als qui contracten, sinó que enriqueix a l'organització, i que trencar barreres és una responsabilitat compartida.

Des de l'any 2010 i fins al 30 de juny de 2025, el programa Junts Som Capaços, dins del programa Social d'Ús de Fundació Mapfre, ha aconseguit que prop de 7.000 empreses col·laborin activament en aquest projecte i ha aconseguit que més de 6.650 persones hagin tingut una oportunitat laboral. I des de la posada en marxa d’Accedemos s'han concedit unes 7.000 ajudes a l'ocupació a escala estatal.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit