L’Ajuntament de Lleida invertirà 200.000 euros aquest estiu en actuacions de pintura i de manteniment a centres educatius de la ciutat. La tinenta d’alcalde i regidora d’Agenda Urbana i Espai Agrari, Begoña Iglesias, ha afirmat que feia anys que no es pintava cap escola a l’estiu i que enguany s’hi podrà actuar per mitjà del nou contracte de manteniment, que ja reserva aquesta partida anual durant tres anys perquè es puguin fer millores a les escoles. És a dir, en tres estius s’invertiran 600.000 euros en tasques diverses que permetran contribuir al confort als centres, tant d’alumnat com de professorat, per a un millor desenvolupament del curs escolar. “Hem apostat per les escoles”, ha assegurat Iglesias.
La tinenta d’alcalde i el regidor d’Educació, Xavi Blanco, van visitar ahir dimarts el Centre d’Educació Especial Esperança, a la Bordeta, amb la seva directora, Isabel Fernández. En aquest cas, es pintarà l’interior del centre i es faran millores a la façana de l’edifici. Blanco ha explicat que la Regidoria d’Educació i l’àrea d’Urbanisme s’han coordinat per establir un calendari d’actuacions i poder treballar durant tres estius, aprofitant el període de vacances escolars per evitar les molèsties a l’activitat educativa.
Blanco va explicar que es pintaran de manera integral o parcialment, en funció de les necessitats de cada centre. Així, a més del CEE Esparança, es pintaran les escoles de Raimat i de Santa Maria de Gardeny, la façana del Magí Morera i s’actuarà al terra de l’interior de l’Escola Bressol Municipal Rellotge. A l'exterior de l’EBM, al patí, també es faran accions.
Les actuacions de millora dels equipaments educatius inclou centres que depenen de la Generalitat i instal·lacions municipals. Els treballs que es realitzaran a l’estiu són de diversos àmbits i tenen en compte el vessant climàtic. Així, es faran treballs de fontaneria, de millores en el paviment, en els sorrals, etc.
S’ha de recordar que la Paeria està creant aquest estiu Oasis de Biodiversitat als patis escolars de catorze centres educatius. Amb aquesta iniciativa es creen microhàbitats a través de la millora del sòl, plantacions i reg de suport i es fa amb la implicació de l’alumnat i l’equip docent.