Paeria i Diputació signen el conveni per posar en marxa l’espai sanitari de l’Hotel Nastasi

Servirà per a l'aïllament de les persones que no puguin fer-lo a casa seva i entrarà en funcionament el pròxim 14 de juny, per donar suport a la campanya de la fruita a tota la província

La tinent d’alcalde i regidora de Salut de l’Ajuntament de Lleida, Montse Pifarré i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han signat aquest matí un conveni que permetrà posar en marxa l’espai de l’Hotel Nastasi com a equipament sanitari per a l’aïllament preventiu per la Covid-19 de les persones que no disposin d’un habitatge adequat per a fer-lo. El dispositiu es posarà en marxa el pròxim 14 de juny i està orientat a atendre a les persones temporeres que vénen a treballar a la campanya de la fruita, no només de Lleida ciutat, sinó de tota la província.

L’acord contempla una aportació de 300.000 euros de la Diputació que finançarà els serveis d’aquest espai i que gestionarà la Paeria, de forma indirecta mitjançant un contracte amb la Creu Roja. Això permetrà atendre aquestes persones tant des del punt de vista sanitari, amb la col·laboració dels professionals del departament de Salut, com social, i que disposin d’un allotjament digne.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que aquest acord “demostra el paper de capitalitat que té la ciutat de Lleida i el paper de suport als municipis de la Diputació”. A més, ha assenyalat també es destinen uns altres 300.000 euros de l’àrea de Cooperació de la Diputació als municipis de la plana de Lleida per a finançar els serveis necessaris per a la campanya de la fruita.

Per la seva banda, Pifarré ha remarcat la importància de la col·laboració entre les diferents administracions, com són Paeria, Diputació i el departament de Salut de la Generalitat, per fer possible aquest dispositiu. “Des del primer moment ens hem posat d’acord, ho hem planificat molt bé i creiem que serà una molt bona campanya”, ha declarat. Fins ara, l’afluència de persones temporeres ha estat menor i la conjuntura sanitària també és molt millor que la de l’any passat, ha afegit.

L’Hotel Nastasi acollirà persones en aïllament per haver estat en contacte amb algun positiu, mentre que les que tinguin la malaltia seran acollides en un altre espai, a la granja escola La Manreana, a Juneda, sempre que no precisin ingrés en un centre hospitalari.