Lleida tindrà una nova estació d’autobusos

La futura estació d’autobusos estarà ubicada finalment a l’edifici dels Docs i l’entorn i de la històrica farinera La Meta

La futura estació d’autobusos estarà ubicada finalment a l’edifici dels Docs i l’entorn i de la històrica farinera La Meta. Així ho preveu la proposta de modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que l’equip de govern de la Paeria va posar ahir a disposició de tots els grups municipals en la convocatòria d’una reunió extraordinària de la comissió municipal d’Urbanisme per demà. D’aquesta manera, ja podrà ser tramitada en el pròxim ple.

Finalment, la nova terminal no estarà situada sota el pont de Príncep de Viana al costat de l’avinguda del Segre, malgrat que quan es va construir el viaducte es va habilitar un espai que l’havia d’acollir.

Aquest canvi és degut a la impossibilitat de l’actual emplaçament de complir totes les condicions per al correcte funcionament de l’estació. Així, detalla que “aquesta requereix un gàlib mínim de 4,2 metres i un de recomanable de 4,5 i l’actual ubicació no ho pot complir”. El nou emplaçament, més pròxim a l’estació ferroviària, compleix tots els requisits i facilita la intermodalitat autobús-tren-alta velocitat promovent així l’ús del transport públic.