Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Lleida tindrà gratis la zona blava durant les tardes dels dissabtes i dies feiners

Avatar photo

El Govern de la Paeria durà al Ple de juliol la suspensió de cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública fins a finals d’any

L’Ajuntament de Lleida ha anunciat aquest migdia una sèrie de mesures de l’àmbit econòmic i altres iniciatives de suport al teixit associatiu, amb què fer front a la situació sanitària que es viu a la ciutat.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha presidit la roda de premsa per informar de les dades sobre el rebrot de la Covid-19, en la qual també han participat la segona tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Jordina Freixanet, i la regidora de Participació, Elena Ferre.

Tots ells han insistit a demanar a la ciutadania responsabilitat i cura en l’aplicació de les recomanacions de l’ús de la mascareta, rentat de mans i mantenir les distàncies, abans de donar les xifres de contagis a la ciutat, que Toni Postius ha qualificat de molt greus, ja que els casos segueixen creixent percentualment en tots els barris, en comparació amb les dades de la setmana passada. “En l’actualitat cal comptabilitzar 659 positius a Lleida, 273 més, xifra que significa un augment del 71%”, ha dit Postius

“Amb aquesta tendència a l’alça, entenem que estem lluny de l’objectiu més essencial que tenim ara mateix: aplanar la corba. La taxa de creixement es troba ara mateix accelerada i la taxa reproductiva (la famosa R) es troba ara a 1,6 sostinguda des de fa uns dies, el que suposa que, fins que no aconseguim baixar-la per sota de l’1, no podrem donar la situació per “controlada”, ha dit el primer tinent d’alcalde.

Jordina Freixanet ha estat l’encarregada d’anunciar les mesures en l’àmbit de la recaptació perquè, a més del tema sanitari, “volem cuidar i volem que ningú es quedi enrere per culpa d’aquesta pandèmia”.

En aquest sentit, la segona tinent d’alcalde ha anunciat la “suspensió del pagament de la zona blava durant les tardes dels dissabtes i dies feiners”, la qual cosa significa “aplicar des d’avui mateix les tarifes del mes d’agost. Se’ns ha demanat aquests dies revisar la recaptació en aquests àmbits i així ho farem”, ha dit.

Freixanet també ha anunciat una sèrie de mesures per beneficiar el sector d’hostaleria, un dels més afectats per les restriccions, ja que només pot prestar servei mitjançant l’entrega a domicili o en la recollida a l’establiment amb cita prèvia.

Per pal·liar tot això, el Govern de la Paeria proposarà al plenari del 31 de juliol suspendre el cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública del 15 de juliol fins a final d’any, siguin quines siguin les circumstàncies i l’evolució de les mesures que es puguin determinar per fer front a aquesta pandèmia, ha explicat Freixanet. “És a dir, fins al 31 de desembre, els negocis dedicats a la restauració amb terrassa no hauran de pagar-ne la taxa, malgrat que d’aquí a unes setmanes es puguin tornar a posar les terrasses”, ha continuat dient.

“Pel que fa al pagament de la taxa per ocupació de la via pública amb taules, cadires, carpes, veles i para-sols: del conjunt de l’any tan sols es cobrarà l’equivalent a un trimestre. El de l’1 de gener fins al 15 de març i els 15 dies de l’1 de juliol al 15 del mateix mes, que representen els tres mesos. No es cobrarà res entre el 15 de març i l’1 de juliol, per haver estat en confinament o represa, tal com ja vam anunciar”, ha assenyalat Jordina Freixanet.

Dins de l’àmbit econòmic, Toni Postius també ha informat de la reunió que ha mantingut aquest matí en representació de l’Ajuntament de Lleida, juntament el Consell Comarcal del Segrià i el Departament d’Empresa, en la qual ha traslladat al Govern de la Generalitat la urgència en concretar qui són els beneficiaris dels ajuts directes anunciats al teixit empresarial, en quins termes es poden acollir als mateixos i quan es faran efectius.

La regidora de Participació, Elena Ferre, ha assenyalat que l’Ajuntament de Lleida vol reforçar la tasca informativa, així com dotar-se de recursos i eines per oferir una informació transparent, “conscients com som de la importància de la claredat en els missatges a la ciutadania”. Per aquest motiu ha anunciat l’actualització del llistat de preguntes concretes a respostes habituals, que encara no havien quedat resoltes.

“Aquesta versió la trobareu a la web de la Paeria i a les xarxes socials. En aquest sentit, els aclariments als quals fem esment són els relatius a l’obertura de perruqueries, que poden obrir per temes d’higiene i sanitat. També poden obrir els centres de podologia, odontologia o fisioteràpia”.

Elena Ferre també ha explicat de la posada en marxa del programa ‘T’estiu Molt’, amb el qual es vol apostar fort pel teixit associatiu de la ciutat, que segueix dinamitzant els barris. “Destinem 10.000 euros a les entitats sense ànim de lucre per coorganitzat activitats esportives, culturals, juvenils, de lleure, d’oci o mediambientals. Perquè les puguin dur a terme durant l’estiu del 2020, ara de forma telemàtica i més endavant presencialment, amb totes les mesures de seguretat possibles”, ha dit.

Ferre també ha informat que en la darrera setmana, agents de la Guàrdia Urbana havien imposat 26 denúncies per conductes insolidaris. 21, per no portar la mascareta; 4, a locals per tenir-los oberts i amb activitats (3 bars i un bingo), i 1, per una festa en un pis, amb més de 10 persones, a banda dels 600 advertiments per no dur la mascareta.

La regidora de Participació també ha informat que demà, dissabte, el mercat de Barris Nord romandrà obert, pel que fa a les parades de fruita i verdura, extremant les mesures de seguretat. No s’obriran les parades de roba, calçat, marroquineria, bijuteria i parament de la llar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dos ocupants d’una furgoneta moren en un xoc frontal a la C-58 a Badia del Vallès

Notícia següent

Colau lamenta que el Govern no avisés de les restriccions a l’àrea metropolitana

Notícies relacionades