Lleida ret homenatge a les seves infermeres i infermers

Avui es celebra la Diada de la professió, durant la qual s’ha inaugurat el monument “La Dama de la Làmpada” al pati de l’Hospital Santa Maria

El pati de l’Hospital de Santa Maria de Lleida ha estat avui l’escenari de la inauguració de l’escultura ‘La Dama de la Làmpada’, que ret homenatge a la pionera de la infermeria moderna Florence Nightingale, dins dels actes de celebració de la Diada 2021 de les Infermeres i infermers de Lleida.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha participat en aquest acte, on ha destacat la feina de les professionals de la infermeria en primera línia durant tota la pandèmia, en la qual s’ha vist una “gran mostra de resiliència i condició humana”. “Que aquesta escultura recordi a les generacions futures el q ha passat i la necessitat de superar-ho i recuperar-nos”, ha afirmat l’alcalde, qui també ha tingut un record per al pas de l’escriptor britànic George Orwell per aquest espai dels jardins del Santa Maria, que porta el seu nom.

Pueyo, que ha estat acompanyat per la tinent d’alcalde de Salut, Montse Pifarré, també ha fet menció del recent premi atorgat per la Societat Catalanobalear d’Infermeria a dues infermeres lleidatanes, Cristina García i Iraida Gimeno, com a joves talents de la professió. “Necessitem bons professionals i bones persones, generoses i empàtiques. La infermeria recull bona part d’aquesta empatia que ens ajuda a recuperar la nostra salut o fer el trajecte final de la nostra vida de la forma més serena possible”, ha explicat.

La presidenta del Col·legi d’Infermeria de Lleida, Mercè Porté, ha assenyalat que “les infermeres som un pilar de la societat del benestar, com a garants de la cura i l’escultura que inaugurem avui és un testimoni d’aquesta tasca i un reconeixement a les pioneres com Florence Nightingale”. L’acte també ha comptat amb la participació de Montserrat Gea, directora de Professionals de la Salut, Ramon Sentís, gerent territorial de l’ICS a Lleida i Albert Bajona, diputat de Salut de la Diputació de Lleida.

La Diada de les Infermeres i Infermers seguirà amb altres actes, com la celebració al Pati del Castell dels Templers d’aquesta tarda.