Lleida detecta mapes a Holanda que marquen confinada tota la província

El Patronat de Turisme de la Diputació assegura que les noves reserves compensen algunes anul·lacions

Imatge de la ciutat de Lleida. JULIO COLLADO

L’Associació Càmpings de Lleida ha comunicat al Patronat de Turisme de la Diputació que ha detectat que a Holanda s’ha difós una informació amb un mapa que marca en vermell, com a zones confinades per coronavirus, una comarca de Galícia i tota la província de Lleida en lloc de marcar només el Segrià, mentre que les altres 12 comarques lleidatanes tenen oberts gairebé tots els seus establiments.

El director del Patronat, Juli Alegre, ha declarat a Europa Press que el confinament perimetral establert per la Generalitat al Segrià ha provocat algunes cancel·lacions fora d’aquesta comarca, encara que, segons les seves dades, les reserves que s’estan fent aquests dies compensen les anul·lacions.

Alegre ha dit que, excepte el Segrià, el 90% del sector turístic de les altres comarques treballa “amb normalitat”, amb major demanda del turisme actiu i els esports d’aventura, i, respecte a tipus d’establiments, els càmpings són els que registren major ocupació.

“No només està a ple rendiment el Pirineu; també altres instal·lacions, com el Centre d’Observació de l’Univers d’Àger. La normalitat està arribant, tenint en compte que aquest any serà una temporada diferent”, ha afirmat.

Alegre considera que el sector turístic lleidatà, pendent de l’evolució sanitària, “confia que les característiques especials del territori per els qui després del confinament cerquen entorn natural i zones descongestionades amb oferta variada de naturalesa, cultura, gastronomia i esports”.

Segons el Patronat, el sector ha fet un gran esforç de mesures sanitàries per a clients i treballadors, i ha iniciat juliol amb una ocupació discreta, esperant un sensible increment per a la segona quinzena fins a aconseguir el període àlgid durant agost, i especialment entre els dies 10 i 20 d’aquest mes.

Alegre precisa que aquest divendres les reserves de càmpings de la primera quinzena de juliol van arribar al 50% i les de la segona quinzena al 70%, mentre que per a la primera meitat d’agost aconsegueixen el 80% i per a la segona un 70%.

Pel que fa als hotels, les reserves de la primera quinzena de juliol han estat del 30%, perquè per a la segona arriben al 60% i a l’agost, la primera meitat se situa en el 90% i la segona en un 70%.