Les piscines de Lleida tanquen temporada després de rebre més de 50.000 persones

El regidor d'Esports, Ignasi Amor, ha agraït a la ciutadania la comprensió davant les restriccions d'aforament i distàncies per a prevenir la Covid-19

Les piscines municipals de Lleida han tancat la temporada d’estiu, que s’ha allargat des del 24 de juny al 31 d’agost, i durant la qual han rebut un total de 50.131 usuaris i usuàries. Les piscines de Balàfia són les que han tingut més banyistes, amb 12.573, seguides de les de Cappont (11.852), Pardinyes (8.153), La Bordeta (6.826), el Secà de Sant Pere (5.897) i les de Magraners –que van obrir el 5 de juliol– amb 4.722.

Com a mesura de prevenció de la Covid-19, l’aforament a les piscines estava restringit al 70% per garantir la distància de seguretat i calia fer reserva prèvia de l’entrada a través d’una aplicació de mòbil, tot i que també es va activar l’opció d’accés sense reserva per a jubilats i majors de 65 anys, sempre que no s’hagués exhaurit l’aforament.

Un total de 47.401 usuaris han accedit als recintes de les piscines amb el QR de la seva reserva i 2.730 (un 5%) fent ús de l’excepció per aquest col·lectiu, sense que cap d’ells s’hagués de quedar fora per manca d’aforament. De fet, en molt pocs casos (0,5% de les franges horàries) ha calgut restringir l’accés per tenir l’aforament ple.

El regidor Ignasi Amor ha destacat el compliment estricte de les mesures de prevenció i l’absència d’incidències remarcables durant la temporada. “Ha estat un estiu molt tranquil, en el qual els lleidatans i lleidatanes que ho han desitjat han pogut gaudir de les piscines municipals amb tranquil·litat i seguretat. Estem satisfets del funcionament del sistema de control d’accés i aforaments i volem agrair a la ciutadania la seva comprensió davant d’aquests inconvenients”, ha assenyalat Amor.

Cada piscina ha disposat de 2 socorristes i durant la temporada s’ha donat feina a 30 taquillers.

Durant la temporada 2020, les piscines de Lleida van rebre un total de 6.805 persones, tot i que cal tenir en compte que les restriccions per la Covid-19 van fer aleshores que només obrissin dues piscines (Cappont i Balàfia), la meitat dels dies que altres anys i amb un aforament aproximat del 30%. La temporada de 2019, l’última sense restriccions, el nombre d’usuaris va ser de 178.295.