L’Arnau de Vilanova de Lleida estrenarà dilluns la planta baixa del nou espai hospitalari polivalent

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha acompanyat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la visita al nou equipament, que acollirà les proves PCR, la vacunació i una planta d’hospitalització per a pacients COVID

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida estrenarà la setmana que ve l’espai hospitalari polivalent, annex a l’edifici principal que s’ha construït en un temps rècord. El nou equipament, de 3.800 metres quadrats, té com a objectiu multiplicar la capacitat de resposta del sistema hospitalari per poder fer front a l’evolució de la pandèmia de la COVID-19.

Està previst que la planta baixa del nou espai entrarà en funcionament el dilluns, dia 15, on es faran les proves PCR als pacients amb sospita de COVID, així com la vacunació COVID de professionals sanitaris.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha acompanyat aquest dijous la consellera de Salut, Alba Vergés, en la visita a l’espai polivalent i han fet un recorregut per les 4 plantes assistencials de l’edifici. La tinent d’alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré, també ha assistit a la visita, juntament, entre altres, al delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; la gerent de la Regió Sanitària a Lleida del Servei Català de la Salut, Divina Farreny, i el gerent territorial de l’Institut Català de la Salut a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris, Ramón Sentís.

En les explicacions sobre el funcionament de les instal·lacions ha quedat palès que el nou espai ajudarà contribuirà a mantenir l’activitat no COVID de l’hospital, donat que aquesta s’ha tensionat i ha obligat a desprogramar activitat. El fet que sigui un espai polivalent permet donar ara una resposta immediata a la situació assistencial originada per la pandèmia i pot reconvertir-se en altres espais i usos amb una transformació global de les principals àrees de l’hospital.

La primera planta està dotada amb 24 espais tipus box i es posarà en marxa en funció de la pressió assistencial. Acollirà atenció d’urgència a patologies respiratòries (PCR, raig-X).

La segona planta s’habilitarà com a planta d’hospitalització de pacients COVID, amb una capacitat de fins a 32 llits, cosa que ajudarà a rebaixar la pressió als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, on actualment hi ha més d’un centenar de pacients ingressats amb aquesta patologia. Finalment, la tercera planta és polivalent amb espais diàfans, que també s’usarà per esponjar activitats de l’hospital que ara es troben limitades per les restriccions d’espais degut a les mesures COVID, entre les quals podria ser hospital de dia.