La Paeria rep als artistes del Lleida _potFest 2021

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit aquest dijous la recepció oficial que s’ha fet al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida als artistes que durant aquests dies participen en el Lleida _potFest2021, el primer d’art urbà que se celebra a la ciutat.

L’alcalde ha posat de relleu la participació de l’artista plàstic Belin, la pintora i muralista Elisa Capdevila, l’artista Lidia Cao, l’artista urbà lleidatà Llukutter i l’il·lustrador i artista urbà Malakkai que compten amb un reconegut prestigi en aquesta matèria.

Pueyo ha explicat l’art urbà ha experimentat en les dues darreres dècades una evolució i creixement exponencials. Dins els diferents corrents de l’art contemporani, l’art urbà ha esdevingut un dels principals, amb una força i capacitat de transformació urbanística i social totalment contrastades. Les tendències actuals de l’art urbà proposen una integració d’aquest amb els entorns urbanístics, aconseguint una comunió entre els murals i els edificis de la trama urbana.

Així mateix, l’alcalde agraït els i les participants en aquest festival per contribuir que la ciutat de Lleida doni un pas endavant en l’organització d’activitats a l’entorn d’aquesta disciplina artística i alhora fer-ho al Centre Històric amb un clar objectiu transformador, integrant l’art amb l’entorn per embellir el cor de Lleida.

Lleida _potFest 2021 se celebra fins diumenge al Centre Històric. Paral·lelament a la producció dels murals, el festival organitza diferents activitats a l’entorn de la promoció i la difusió cultural d’aquesta disciplina

Aquest matí, les tinents d’alcalde Montse Pifarré i Sandra Castro i el regidor Ignasi Amor han visitat el mural de l’Escola Cervantes, que s’ha realitzat en el marc del Festival.