La Paeria i l’Associació de Veïns i Veïnes de Ciutat Jardí acorden replantejar el trasllat i reubicació del local social

El tinent d’alcalde Toni Postius visita l’indret escollit amb representants veïnals, tècnics municipals i responsables de la constructora que executarà les obres

L’Ajuntament de Lleida ha anunciat una modificació en la reubicació de la caseta, que s’utilitza com a local social de l’Associació de Veïns i Veïnes de Ciutat Jardí i que s’ha de traslladar del seu actual emplaçament, en el carrer Enric Farreny 41, al número 56 del mateix vial, una parcel·la qualificada d’equipament.

El trasllat de la seu veïnal de Ciutat Jardí respon a la necessitat d’alliberar l’espai que ara ocupa, que forma part de la nova àrea d’espai verd del barri i en la qual hi ha previst la plantació d’arbrat durant el primer trimestre de 2022.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha comunicat el replantejament de la ubicació als representants de l’entitat veïnal, en una visita que ha realitzat al solar escollit, juntament amb tècnics municipals i responsables de Servicios Integrales Demvax, empresa constructora adjudicatària de les obres. Aquesta modificació no altera el projecte de trasllat de la caseta i ha estat consensuada amb els veïns i els serveis municipals.

“Es tracta d’adaptar el projecte al nou emplaçament, millorant-ne la proposta inicial, que implica deixar la caseta al mateix nivell de la plaça, en comptes d’aixecar-la només 60 centímetres per damunt del pati, com estava previst inicialment. D’aquesta manera, s’integra el local veïnal a la plaça. Al mateix temps, la caseta es col·locarà adossada al mur de contenció existent, amb la qual cosa s’alliberarà més espai per a fer-ne un ús posterior. Aquesta reubicació del local social en la plaça suposa que quedarà a 1,20 metres respecte a la cota del carrer, però amb l’avantatge que l’entrada a l’edifici es produirà per la plaça, amb la qual cosa el nou local podrà gaudir de dos espais relacionats: la plaça existent, a dalt, i la resta de la parcel·la, a baix, per a futures intervencions i millores que es puguin dur a terme al llarg del temps. Amb aquestes millores també s’eliminen espais residuals”, segons ha explicat Toni Postius.

Els preparatius de les obres, que han estat licitades en 26.600 euros, s’endegaran la setmana vinent, perquè al gener es vol procedir al trasllat físic de la caseta, tasca per la qual està previst utilitzar una grua de gran tonatge.

La construcció és senzilla, edifici rectangular de 8×10 metres, que resulten 80,00 m² de panells prefabricats tipus Sandwich, i coberta inclinada amb cautxú negre imitació teula plana, emplaçat sobre uns blocs de formigó, que l’eleven del terreny i fan les funcions de forjat sanitari ventilat. Es tracta d’una edificació aïllada, d’una sola planta edificada i coberta inclinada a dues aigües.