La Paeria ha començat a distribuir el material de protecció sanitària als 46 col·legis electorals per a la jornada del 14-F

L’Ajuntament de Lleida ha començat a distribuir el material de protecció sanitària que s’utilitzarà aquest diumenge als 46 col·legis electorals amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya. EPIs (equips de protecció integrals d’alta seguretat), mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic o termòmetres formen part del material que està a punt al magatzem municipal de Gardeny des d’on s’ha començat a repartir als diferents espais perquè siguin utilitzats en la jornada electoral.

Les persones de les meses i representants sanitàries i assistents, que faran possible el desenvolupament de la jornada, disposaran del material necessari per protegir-se. Es comptarà amb 46 responsables sanitàries i el suport de 86 persones assistents, que s’assignaran als diferents col·legis i s’encarregaran del material i de garantir el seguiment del protocol. Així, vetllaran per l’accés ordenat als espais, el control de les cues, el flux de votants dins i fora del col·legi, i per les distàncies de seguretat.

Tindran pantalles facials, mascaretes FFP2, gel, etc. i, per reduir el risc de contagi, disposaran de bates protectores i guants, per quan vagin a votar les persones en quarantena (positives de coronavirus, contactes estrets o sospitoses d’estar-ho). Això serà a partir de les 19 i fins a les 20 h. En els punts de votació s’extremaran les mesures de neteja i desinfecció, tant durant com després de la jornada. Es faran tests d’antígens previs als membres de les meses que ho desitgin i se’ls hi controlarà la temperatura a l’inici de la jornada. A cada col·legi hi haurà també la presència d’agents policials.

El material que l’Ajuntament de Lleida ha previst per a la jornada d’aquest 14-F es concreta en: 4.600 mascaretes quirúrgiques; 572 pantalles facials; 2.551 mascaretes FFP2; 138 caixes de guants, de diferents talles; 572 bates; 239 dispensadors de gel de 0,5 litres; 138 ampolles de gel d’1 litre; 46 garrafes de gel, de 5 litres; 46 termòmetres; 147 aplicadors de desinfectats; 147 bobines de paper, i 239 safates. A banda, hi ha disponible material municipal romanent.

Els membres de les meses tindran un manual d’instruccions general, que explica com utilitzar el material i com posar-se i treure’s correctament els equips de protecció. Els EPI s’han de posar abans i per torns per no interrompre el procés de votació.