La Paeria edita una guia d’actuació per a víctimes de violència masclista

Recull el recursos disponibles a Lleida i dona indicacions de com actuar en situacions d'emergència

Imatge de la guia d'actuació per a víctimes de violència masclista durant el confinament pel coronavirus editada per la Paeria de Lleida. ACN
L’Ajuntament de Lleida ha editat una guia d’actuació per a dones que es troben en una situació de violència masclista amb els recursos que tenen al seu abast en cas que necessitin algun tipus d’ajuda i/o suport durant el confinament pel coronavirus. Amb aquest document, pràctic i visual, s’informa que l’atenció es manté activa amb la reorganització del servei, que ofereix protecció, orientació i assistència social. Així, la guia, coordinada des de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, recull els recursos disponibles a Lleida amb la manera d’accedir-hi, com ara correus, adreces o telèfons de contacte, així com el tipus de servei en cada cas.

En aquesta guia es troba informació i assessorament, així com els procediments d’actuació en cas d’emergència i altres situacions com, per exemple, si la dona víctima de violència masclista viu amb l’agressor, si no hi viu, si tenen fills en comú, entre altres. La guia destaca que l’atenció psicològica i jurídica es garanteix en qualsevol moment.

El Govern ha decretat com a essencials els serveis d’emergència i acollida a dones víctimes de violència masclista per la qual cosa les diferents administracions tenen activats protocols d’actuació per atendre aquests casos que posen en risc les persones. Els serveis mantenen l’activitat per si cal actuar en aquells casos que requereixin de respostes d’emergència o atendre l’acolliment d’urgència social.

Cal tenir presents el telèfon del Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD) 973 700 461 o els que estan operatius les 24 h per a atenció psicològica, jurídica i acolliment social: el 112 i el 900 900 120 -telèfons gratuïts-. Aquest últim, l’ofereix l’Institut Català de les Dones, organisme que apunta que, en cas de necessitat, també es pot confiar en establiments on es trobi el cartell ‘establiment segur contra la violència masclista’, com ara farmàcies, supermercats, entre altres. També la Delegació del govern estatal contra la violència de Gènere ha publicat una guia amb, entre altres, informació general i com actuar en cas d’emergència.