La Guàrdia Urbana de Lleida deté dos joves de 25 i 29 anys per saltar-se el confinament i resistir-se als agents

Els efectius policials de la capital del Segrià aixequen 22 actes per infringir les mesures cautelars per la covid-19

La comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida - Foto Miquel de Santiago
La Guàrdia Urbana de Lleida ha detingut aquest dilluns dos joves, de 25 i 29 anys, per intentar fugir d’un control de vigilància i, presumptament, resistir-se a als agents, els quals van comprovar que tots dos ja havien estat denunciats prèviament i en diverses ocasions per incomplir les mesures cautelars dictades arran del decret de l’estat d’alarma derivat de la crisi sanitària del coronavirus. Els fets van tenir lloc quan faltaven deu minuts per les vuit del vespre, moment en què una patrulla va observar tres individus que estaven junts al carrer d’Agustí Duran i Sanpere, al barri de Cappont. D’altra banda, els efectius policials de la ciutat de Lleida han aixecat 22 actes per infracció del confinament durant tota la jornada de dilluns.

El primer dels arrestats és un veí de Lleida de 25 anys i nascut a Algèria, el qual va sortir corrents quan els agents volien identificar-lo. Tot i això, el van poder aturar ràpidament i van poder comprovar que havia estat denunciat tres vegades per incomplir les mesures preventives de confinament. Ara, està acusat d’un delicte de resistència i desobediència greu.

Mentre, l’altre jove de 29 anys i nascut al Marroc també va intentar fugir i els efectius policials el van localitzar a l’avinguda de Barcelona, al mateix barri de Cappont. El detingut, que ja acumulava cinc denúncies per infringir les mesures cautelars del decret de l’estat d’alarma, està acusat dels mateixos delictes. A més, els agents van aixecar un acta per tinença de substàncies estupefaents, les quals haurien estat localitzades i comissades durant l’escorcoll.

Pel que fa al tercer individu va ser denunciat per no complir amb el confinament. Els agents de la Guàrdia Urbana de Lleida també han multat en les darreres hores un jove a qui van trobar al carrer amb una substància vegetal que semblava marihuana i al conductor d’un turisme que portava la mateixa substància dins d’una capsa metàl·lica. En tots dos casos, s’ha aixecat una acta i se’ls hi ha comissat el material, a més de sancionar-los per infringir les mesures cautelars del decret de l’estat d’alarma.

Finalment, a una dona que havia donat positiu al test de drogues se li va cursar una denúncia administrativa per conduir sota l’efecte d’aquestes substàncies, a més de traslladar el seu vehicle al dipòsit municipal.