La Diputació de Lleida reclama que la normativa de serveis públics atengui els petits municipis

El Ple aprova destinar el crèdit de 3 MEUR previst inicialment per a l'hospital veterinari de la UdL a la construcció del nou edifici de serveis de la rambla Ferran

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat amb el suport de tots els grups una moció del PSC-UA que reclama al Parlament la necessitat d’adaptar la normativa sobre serveis públics, com ara les llars d’infants, a les diferents realitats del país i en especial a la dels petits municipis. Així mateix, també s’ha aprovat per unanimitat una altra proposta presentada pels mateixos dos grups que insta el Govern a recuperar els serveis de transport i menjador escolar gratuïts per als alumnes que viuen en nuclis agregats sense escola. D’altra banda, el Ple ha autoritzat destinar el crèdit de 3 milions d’euros previst inicialment per finançar l’hospital veterinari de la UdL a la construcció del nou edifici de serveis municipals que la diputació aixecarà al costat de l’actual corporació, a la rambla de Ferran de Lleida. La institució podrà finalment assumir el cost de l’hospital veterinari amb el romanent de l’exercici 2016 i, per tant, podrà destinar aquest crèdit reservat en el pressupost 2017 a finançar l’inici de la construcció del nou edifici de serveis. La proposta ha prosperat amb el suport de tots els grups, exceptuant l’abstenció de la CUP.

El Ple de la Diputació de Lleida, corresponent al mes de juny, ha aprovat per unanimitat dues mocions presentades pels grups del PSC i UA. La primera insta, per una banda, la Generalitat a revisar els marcs normatius en matèria de llars d’infants per facilitar models adaptatius a les realitats dels petits municipis i de les seves situacions socioeconòmiques. D’altra banda, reclama al Parlament “una reflexió” sobre els processos legislatius i l’adaptació normativa a les realitats territorials que conviuen en e sí del país, en especial als petits municipis, per tal de donar resposta a les problemàtiques socials i d’atencions bàsiques que té la seva població.

La segona moció del PSC i UA, que també ha rebut el suport de la resta de grups, demana al Govern que recuperi els serveis de transport i menjador escolar gratuïts per als alumnes que viuen en nuclis agregats sense escola i que, per tant, s’han de desplaçar fora del nucli per anar a l’escola. En els darrers anys ha estat la Diputació de Lleida qui ha assumit el cost d’aquests serveis per als alumnes de nuclis agregats lleidatans sense escola. Així mateix, la moció insta també el Govern a garantir una partida “suficient” en el pròxim exercici pressupostari per assegurar el sosteniment del transport i menjador escolars “allà on sigui necessari”.

La Diputació de Lleida recorrerà al crèdit per iniciar la construcció del nou edifici de serveis municipals

El Ple de la diputació lleidatana ha donat llum verda, amb el suport de tots els grups i l’abstenció de la CUP, a l’expedient de modificació pressupostària per destinar el crèdit de 3 milions d’euros reservat en el pressupost 2017 a l’inici de la construcció del nou edifici de serveis municipals de set plantes que la institució aixecarà a la rambla Ferran de Lleida, al costat de l’actual corporació. Inicialment el crèdit s’havia de destinar al finançament de l’hospital veterinari de Torrelameu (Noguera) per al doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la UdL però la Diputació de Lleida podrà assumir, finalment, el cost d’aquesta instal·lació amb el romanent del pressupost del 2016, segons ha explicat el president de la diputació lleidatana, Joan Reñé. D’aquesta manera, podrà utilitzar els 3 milions d’euros d’aquest crèdit per al finançament de part del nou edifici de serveis, ja que s’estima que el cost total del projecte serà superior.

La diputació lleidatana ja ha encomanat als serveis tècnics l’inici de les licitacions per a la construcció i posada en servei a finals de l’any 2018 d’aquest nou edifici de set plantes per a serveis municipals a la finca – annexa al Palau de la Diputació – ubicada a la rambla Ferran número 19 de Lleida. L’edifici permetrà cobrir la necessitat de millorar i incrementar els espais de servei als municipis des de la institució. Així, es vol oferir nous serveis i consolidar els existents per fer l’administració més ”pròxima i eficient” des del món local alhora que millorar les condicions de treball del personal. La superfície construïda que es proposa és de 1.650 metres quadrats i està previst que les restes arqueològiques que hi ha al subsòl de la finca es puguin preservar.

49 recursos de reposició contra la Relació de Llocs de Treball de la corporació

Durant la sessió també s’ha aprovat la resolució dels 49 recursos de reposició que s’han interposat contra l’acord d’aprovació de la Relació de Llocs de Treball de la Diputació de Lleida, durant el període d’exposició pública de la nova RLT aprovada en el ple de gener. Del total de recursos rebuts, 18 han estat desestimats, 24 s’han estimat parcialment i 7 en la seva totalitat.

D’altra banda, el Ple ha donat llum verda les bases específiques per al programa d’ajuts als consells comarcals i a l’Ajuntament de Lleida, per al finançament dels serveis socials bàsics de teleassistència i prestació d’urgència social. La convocatòria comptarà amb una partida de 400.000 euros i es farà per concurrència pública. De la mateixa manera, s’han aprovat les bases específiques per a la concessió, també per concurrència pública, de subvencions, per als ens locals lleidatans i entitats que en depenen, per al manteniment del programa de serveis socials ‘Hèstia’.

Entre altres punts, també ha prosperat la ratificació del conveni de col·laboració entre el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i les diputacions de Girona i Lleida per millorar la detecció en temps real de pedregades, davant l’impacte que tenen sobre els cultius de fruita dolça en ambdós territoris. El projecte té un pressupost de 38.000 euros, 15.000 dels quals seran aportats per cadascuna de les dues diputacions i la resta pel SMC.