Joan Talarn felicita Menàrguens per la reforma de la Sala Joan Baptista Xuriguera

El president de la Diputació ha inaugurat un espai que acull el gruix dels actes culturals i socials del poble, inclòs el dinar popular celebrat avui

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha inaugurat aquest divendres les reformes fetes a la Sala Joan Baptista Xuriguera (JBX) de Menàrguens. Talarn ha estat acompanyat de l’alcaldessa de Menàrguens, Anna Maria Calvís; del delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; i la directora dels Serveis Territorials de Presidència a Lleida, Eugènia Puig-gros, a més de la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach.

Joan Talarn ha aprofitat la seva intervenció per felicitar Menàrguens per la feina de “dignificació” duta a terme en la sala. Una feina que és un exemple del treball de les alcaldies per “mantenir els pobles en uns alts estàndards de qualitat de serveis”, motiu pel qual ha posat en valor la feina de l’equip de govern de l’ajuntament que encapçala Anna Maria Calvís.

En aquest punt, el president ha volgut destacar també que espais com la Sala Joan Baptista Xuriguera garanteixen “el dret a l’accés públic a la cultura”, i especialment en poblacions en les quals disposar d’un discurs cultural també incideix sobre les polítiques transversals per ajudar a l’arrelament de les persones, atès que ajuden a mantenir una xarxa de relacions socials forta i són un valor afegit a la qualitat de vida que ja hi ha als pobles.

Talarn també ha tingut un record per la figura de Joan Baptista Xuriguera, que dona nom a la sala, un home de lletres que va ser var d’un grup d’intel·lectuals capdavanters de la cultura del país, i s’ha preguntat què hauria passat en cas que ell, com molts d’altres, no haguessin hagut de marxar camí de l’exili.

L’acte d’avui s’ha emmarcat dins la Setmana Cultural que, des del dia de Sant Jordi i fins aquest diumenge, se celebra a Menàrguens. En aquesta ocasió, després del preceptiu descobriment de la placa commemorativa, s’ha celebrat un dinar popular en aquest mateix espai, un àpat amenitzat pel grup musical Alea i que també ofereix un parc infantil per als més petits.

La reforma de la Sala Joan Baptista Xuriguera es va iniciar l’any 2020 amb l’objectiu d’adequar aquest equipament municipal a la normativa actual pel que fa a mesures de prevenció d’incendis, així com també adequar la climatització, la ventilació i l’aïllament tèrmic i acústic. L’actuació ha donat com a resultat una sala que, com és habitual, donarà cabuda a la gran majoria d’actes i celebracions que se celebren a Menàrguens al llarg de l’any, però que ara estarà completament adaptada a les normatives de seguretat vigents.