La Paeria inicia les obres de millora del pati del col·legi Magraners

Es preveu la construcció d’una nova zona verda i d’un amfiteatre, així com un espai amb jocs infantils

Fotografia de la visita al pati de l'escola Magraners. Foto: Aj. Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquests dies les obres de millora del pati del col·legi Magraners, que consisteixen en un ordenament general de l’espai i el seu enjardinament. En concret, els treballs es centraran en la construcció d’una zona verda i d’un amfiteatre, a més d’un accés al col·legi a la part lateral del recinte. També es realitzarà un circuit verd que envoltarà la part lateral del col·legi i del carrer de la Vila-Rodona i enllaçarà amb l’accés a l’escola per aquest carrer. Paral·lelament, també es farà una zona de jocs i un laberint amb arbres.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor dels Magraners, Joan Queralt, i de la regidora responsable d’Educació, Rosa M. Salmeron, han visitat avui l’avenç dels treballs acompanyats de diversos representants del centre educatiu.

El projecte de millora es planteja diferenciant diferents àmbits, que permetran executar les obres en diverses fases diferenciades. La primera fase s’iniciarà amb la plantació d’arbrat de fulla perenne per garantir una frontera vegetal amb l’exterior del recinte de caràcter permanent. També es crearà una àgora amb bancs fets in situ amb pedra reciclada, disposats en forma semicircular cap a la façana, on es col·locarà una pissarra a la paret per poder impartir classes a l’exterior. Aprofitant el desnivell existent que hi ha al límit de la pista esportiva, es col·locaran uns jocs infantils creant un recorregut amb salts d’obstacles.

La segona fase de les obres va encaminada a donar una imatge d’ordre a tot el recinte. A proposta dels alumnes de l’escola, es crearà un laberint amb plantació de boix que crearà diferents espais on es situaran jocs infantils. També està previst una tercera fase d’obres, que es completarà més endavant. En total s’arribaran a plantar uns 150 arbres. En aquest sentit, el paer en cap ha destacat l’aposta de la Paeria per la plantació d’arbrat i l’enjardinament de places i espais públics de la ciutat, amb l’objectiu de fer una ciutat més acollidora i amb més confort pels lleidatans i lleidatanes.

Les obres, que es perllongaran fins a finals del mes de febrer, s’han adjudicat a l’empresa Agrotecnica del Segrià per un import de 79.501,04 euros més iva.