Els veïns de Ciutat Jardí es planten contra el macroprojecte esportiu del FiF Lleida i la Paeria

Uns 200 veïns, convocats per la plataforma Sí Espais Verds Ciutat Jardí, planten flors a la zona on es construirà el complex esportiu privat per exigir la permanència de “l’únic espai verd i esportiu públic que té el barri”

Uns dos-cents veïns de Ciutat Jardi s’han reunit aquest vespre per plantar flors a la zona on, malgrat les seves discrepàncies, es construirà els nous camps de futbol del club FiF Lleida, un macroprojecte esportiu privat aprovat per la Paeria. L’acció, convocada per la Plataforma Sí Espais Verds Ciutat Jardí, reclama la permanència d’espais verds i mostra el seu rebuig a un projecte que consideren que perjudicarà el barri.  L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va firmar el passat 6 de juliol dos convenis amb el president del club FiF Lleida, Josep Maria Culleré, per tal de promoure la construcció dels nous camps de futbol de Ciutat Jardí, que esdevindran la seu d’aquest club lleidatà.

En José Carlos, veí i membre de la Plataforma ‘Sí Espais Verds Públics Ciutat Jardí’, explica a La Ciutat de Lleida que aquesta acció reivindica “l’únic espai verd i esportiu públic que té el barri”, el qual s’ha cedit a una entitat privada, diu, “deixant-nos sense cap equipament d’aquest tipus”. “No volem desprendre’ns d’aquesta zona cèntrica, només que aquesta es mantingui oberta a tothom”, afirma. La plataforma emprendrà noves accions, com ara les reunions ja mantingudes entre el veïnat per tractar aquesta problemàtica. En aquest sentit, considera que “l’associació de veïns no ens ha representat en cap moment i volem tornar a unir el barri i generar sentit de pertinença i unitat”. El conjunt de flors plantades formen la paraula “SOS”, un crit d’ajuda veïnal per tal d’evitar que aquest projecte es materialitzi.

El projecte es va aprovar el passat mes de gener al Ple de la Paeria i el termini per presentar al·legacions ja ha exhaurit. En aquest moments, la plataforma està valorant amb els seus advocats quines vies resten obertes per tal d’evitar que aquest projecte tiri endavant. En aquest sentit, l’entitat ha mantingut converses amb els partits polítics de la ciutat i amb l’Ajuntament de Lleida, el qual els ha ofert la possibilitat de disposar d’altres espais verds, però des de la plataforma els rebutgen reiterant el desig de mantenir la zona actual. Finalment, la Plataforma ‘Sí Espais Verds Públics Ciutat Jardí’ denuncia que aquest complex esportiu privat “es paga amb diners de tots els lleidatans/es”.

La plantada popular ha comptat amb el suport i la presència del regidor de La Crida per Lleida-CUP, Francesc Gabarrell, i de l’alcaldable d’ERC a les eleccions municipals del 2019, Miquel Pueyo.