Francesc Caballero, nou director de l’Escola de Participació de Lleida

L’ha rebut la regidora de Participació i Lluita contra la corrupció, Elena Ferre, qui ha destacat la tasca realitzada per l’escola des de la seva creació afavorint la cohesió social i la vitalitat del moviment veïnal

La regidora de Participació i Lluita contra la corrupció, Elena Ferre, ha rebut aquest migdia en nou director de l’Escola de Participació de Lleida, Francesc Caballero, en substitució de Jordi Solana.

Ferre ha donat la benvinguda al nou responsable del centre i ha posat en valor la tasca desenvolupada per l’Escola de Participació de Lleida des de la seva creació, fa 27 anys: “Crec que s’ha fet molt bona feina i estic segura que se’n farà molta més, el conveni signat amb la FAV fa poques setmanes incloïa específicament potenciar el treball conjunt de les entitats veïnals de Lleida, promovent l’Escola de Participació Ciutadana i el treball comunitari. En aquest sentit, hi ha una aposta ferma per part de la regidoria i a nivell polític per contribuir a donar ales i potenciar al màxim aquest  escola”

L’Escola de Participació, creada l’any 1993 fruit el conveni  entre la Federació d’Entitats Veïnals i l’Ajuntament de Lleida, és un espai que va néixer amb l’objectiu de reforçar les capacitats de les entitats  per a la millora de la participació ciutadana. També amb la finalitat de potenciar el treball constant  entorn als valors democràtics, foment de ciutadania crítica, participativa, implicada, corresponsable, amb sentiment de pertinença i estima als barris i a la ciutat de Lleida, fomentant de dinamització comunitària i voluntariat.

L’escola ha adaptat la seva activitat a les necessitats de cada moment, prioritzant la formació dels membres de les associacions i de la ciutadania en general en diferents àmbits, especialment en llengua, tecnologia i organització, a més de l’organització de xerrades, activitats i jornades.

En aquests moments, un dels compromisos importants de FAV, a través de l’escola, és la Xarxa Solidària de Lleida, l’eina que va impulsar la Paeria als inicis de la pandèmia i que ara gestionarà directament la FAV amb la col·laboració de la Federació Catalana del Voluntariat Social. La Xarxa va permetre ajudar persones en una situació d’especial vulnerabilitat arran de la pandèmia.

En l’acte de presentació del nou director de l’Escola de Participació Ciutadana s’ha fet oficial el relleu del fins ara responsable de l’entitat, Jordi Solana, qui ha rebut de la mà del president de la FAV, Toni Baró, el pin de l’associació en reconeixement al seu treball al capdavant del centre veïnal.