La 27a edició de la Rodi Mitja Marató omple els carrers de Lleida

Hi han pres part 2.000 esportistes i s'ha aconseguit un rècord en participació femenina

L’atletisme popular ha tornat a prendre avui els carrers de Lleida amb motiu de la Rodi Mitja Marató de Lleida. La cita, que enguany arribava a la seva 27a edició, ha aplegat entre totes les seves propostes 2.000 participants, els més ràpids dels quals han estat Víctor Puyuelo i Miriam Ortiz, aquesta amb rècord de la prova inclòs. A la distància curta els guanyadors han estat Xavier Badia i Sara Alonso.

L’Associació Esportiva Ekkeha estat, un any més al capdavant de la prova, que erapuntuable per a la Lliga Ponent i que a més servia per tancar el circuit Mitges de Ponent que aplega les quatre mitges maratons que se celebren a les comarques lleidatanes. La prova també era puntuable per a la Lliga Ponent.

La Rodi Mitja Marató de Lleida oferia tres propostes: les curses infantils, amb prop de 300 participants; la cursa popular de 5 kilòmetres, amb 600, i la Mitja Marató, amb 1.100 participants i un recorregut de 21,097 kilòmetres sobre un circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme. Les curses infantils es van celebrar dissabte al matí al pati del col·legi Pràctiques II, mentre que la Cursa 5K Pedrol-Mairals’ha disputat aquest matí, una estona abans que la Rodi Mitja Marató.

A la Mitja Marató, en homes Víctor Puyuelo (CA Oroel Jaca) s’ha imposat amb un segon diferència sobre Ricard Pastó (Xafatolls), ja que el primer ha fet 1.07.06 i el segon 1.07.07. Ha completat el podi José Manuel Vieito (AtletismoSarVermúPetroni), tercer amb 1.7.33. Cal destacar Josep Domènech (Docu Lleida), que ha fet un temps d’1.10.45 en cadira de rodes, entrant just al darrer dels tres primers.

Pel que fa a les dones, Miriam Ortiz (Agrupació Atlètica Catalunya) ha guanyat amb un registre de 1.16.46, seguida d’Alicia Pérez (Cárnicas Serrano), actual rècord d’Espanya de 10 kilòmetres i bronze a l’últim Mundial de 50 kilòmetres, i que avui ha estat segon amb 1.18.00. Tercera ha entrat la lleidatana Eva Ledesma (Tri 4.40) amb 1.19.41. Cal destacar que la guanyadora, Miriam Ortiz, ha batut a més el rècord femení de la prova, que estava amb 1.18.58, amb la qual cosa s’ha endut un premi extra de 800 euros. En la categoria masculina no s’ha pogut batre la marca, que estava i segueix estant en 1.03.56.

Passant a la cursa de 5 kilòmetres, en homes el millor ha estat Xavier Badia (Xafatolls) amb una marca de 14.53, seguit de Sergi Beltran (Ekke), segon amb 15.12, i d’Ahmed Hfairi(Esports Truga), tercer amb 15.39. En l’apartat femení, la més ràpida ha estat la independent Sara Alonso amb 16.57, seguida d’Anna Onieva (Tri 4.40), segona amb 19.03, i d’Abril Sarabia (Ekke), tercera amb 19.06.

La sortida de totes les curses s’ha instal·lat a l’avinguda Rovira Roure, davant del Gimnàs Ekke, i s’ha fet per calaixos. Hi ha hagut punts d’avituallament als kilòmetres 5, 10, 15 i a l’arribada. La organització ha disposat, a més, d’assistència sanitària mòbil darrera de l’últim corredor i fixa al punt de sortida/arribada. Hi ha hagut servei de guarda-roba i guarda-claus al mateix espai de la recollida de dorsals, mentre que el servei de dutxes s’ha ubicat al Pavelló Onze de Setembre. També hi ha hagut un servei de corredors guia-llebres per marcar ritmes. A més, i com a acte previ a la Mitja Marató, el passat dijous l’ex atleta olímpic Reyes Estévez va oferir una xarrada a CaixaBank.