El Futsal Lleida Lo Caragol ascendeix a Segona Divisió B

L'equip lleidatà es proclama campió de Tercera Divisió Nacional al derrotar 5 a 3 al Sant Julià i culmina una magnífica temporada amb el somiat ascens

El Futsal Lleida Lo Caragol es proclama campió de la Tercera Divisió Nacional i assoleix el somiat ascens a 2a Divisió B Nacional al derrotar al Sant Julià amb un 5 a 3. El partit, disputat en un pavelló municipal de Magraners abarrotat, ha permès posar la cirereta a una magnífica temporada a falta d’un partit per tancar la competició.

L’equip lleidatà s’ha mantingut al capdavant de la taula classificatòria al llarg de tota la competició, acumulant un total de 21 partits guanyats, 3 empats i únicament 3 derrotes. En certa manera, la celebració va començar abans d’iniciar el matx amb l’entrega de vint samarretes que el club havia sortejat entre els aficionats la setmana abans. Al final del partit es desplegava l’eufòria tant dels membres del club com dels espectadors. La celebració va tenir lloc al mateix pavelló i fora d’aquest, amb una rua pel barri dels Magraners.

Tot just fa deu anys, al 2008, el club Futsal Lleida Lo Caragol iniciava la seva aventura en les categories inferiors d’un esport amb tanta tradició a la ciutat com és el futbol sala, dibuixant una trajectòria ascendent que els ha fet passar de la Segona Divisió Catalana fins a la Segona Divisió B Nacional. A l’inici de temporada, La Ciutat de Lleida va parlar amb Macià Exposito, director esportiu, Valentí Cunill, coordinador i entrenador del primer equip, i Ruben Narbona, responsable de comunicació. Aquests ens traslladàven els objectius marcats pel club per la temporada 2017-2018, i es mostren orgullosos d’haver-los assolit, especialment com a campions de lliga. El somiat ascens no s’ha fet esperar i consideren que aquest suposa un premi “perquè estan treballant molt bé i amb els peus a terra”. En aquest sentit, Exposito, Cunill i Narbona afirmen que aquest ascens contribueix positivament a la situació del futbol sala lleidatà. Valoren que aquest fet històric contribueix, esportivament parlant, a que Lleida sumi renom a Catalunya, a la creació de nous equips de base i que, en definitiva, “permeti que el futbol sala creixi fins al punt que els equips i la competició puguin assolir el seu màxim nivell”.