Dolors López, presidenta del PP de Lleida i portaveu del PP a la Paeria: “L’èpòca d’infraestructures faraòniques, com la Llotja, ha acabat”

Avatar photo

Quina creu que és la situació actual de Lleida?
En l’àmbit general, la situació actual de Lleida no és tan diferent a la d’altres ciutats. La crisi ha estat molt forta però, en aquests moments, s’està produint una recuperació econòmica.

Si parlem de Lleida en particular, sobretot de les seves característiques, ara mateix la ciutat té dos problemes importants: En primer lloc, la crisi econòmica, que fa que molta gent encara no treballi. Derivat d’aquesta primera problemàtica, el tema social es veu afectat, el més important són les persones.

L’època d’infraestructures i obres faraòniques, que s’han tendit a fer, ha acabat. Ara toca centrar les polítiques municipals en les persones de la ciutat.

Què en penseu sobre la Llotja i la polèmica que hi ha al darrere?
La Llotja és precisament una d’aquestes obres faraòniques de quan tot anava bé. A partir d’aquí tenim un equipament. L’empresa que ho gestionava ho ha deixat i, ara el consell de la Llotja, que es coneix com la CNC, ha assumit la gestió d’aquest espai.

Al costat hi ha un solar que es va vendre i amb els diners aconseguits d’aquesta venda, l’Ajuntament va poder construir la Llotja. No va sortir “gratis” com diu el consistori municipal de la ciutat perquè s’han pagat diversos impostos, com ara el de societats. Aquest terreny va costar més que el propi solar.

Ara hem rebut una bona notícia. Els propietaris del solar volen construir les torres tal com s’havia acordat en un començament. Per tant, si això finalment es materialitza és una bona notícia, sempre i quan s’actuï amb cautela.

Ens els propers mesos hem de veure si La Llotja és realment rentable perquè tot i que sigui important per la nostra ciutat tampoc es pot perdre diners.

Ja que formeu part del partit del govern estatal, com valoreu els pressupostos? Creieu que són justos amb la ciutat?
En aquest sentit, el govern estatal ha prioritzat la part social dintre dels pressupostos per aquest any. Tot i això, hem sortit guanyant respecte a altres zones. D’igual manera, les infraestructures s’han rebaixat a tot l’Estat, però si que hi ha un compromís per part del govern per realitzar noves obres estructurals fins al 2020.

Lleida ha sortit guanyant, ja que uns pressupostos que prioritzen l’atenció social a les persones ens fa guanyar a tots.

Quina inversió considereu que és necessària a Lleida?
El Centre Històric és una de les grans assignatures pendents a la ciutat. Més quan volem que sigui patrimoni de la Humanitat. Pensem que l’entrada a la Seu Vella, que pertany al Centre Històric, ha de tenir una dignitat i un entorn que ara no té.

Són necessàries més zones verdes. Per tant, les Basses d’Alpicat, que són un dels pulmons verds de la ciutat, s’han deixat degradar durant els darrers anys. Aquestes s’han de recuperar com a zona d’oci, d’esport o de lleure per als lleidatans. Hem d’aconseguir que ells puguin gaudir d’aquest espai.

Aleshores, que li manca a la ciutat?
Sempre ens hem queixat que la ciutat de Lleida és una ciutat de ciment. Li manquen zones verdes. Per aquesta raó, són tant importants les Basses d’Alpicat com ja he comentat abans.

Canviant de tema, quines relacions hi ha amb l’equip de govern de la ciutat?
Les relacions són d’oposició constructiva, amb propostes per poder posar el nostre granet de sorra per millorar Lleida.

Des del Partit Popular estem exercint una política de propostes positives per a la ciutat. Nosaltres no anem a destruir. Ens limitem a criticar quan s’ha de fer i aprovar les propostes que considerem que són bones per la ciutat. Dit d’una altra manera, tenim una actitud d’oposició cordial i de respecte.

Com valoreu la tasca que s’ha fet fins ara?
Pensem que els diferents governs s’han ocupat de fer grans obres per deixar la seva empremta en la històrica, però els petits detalls, que al final faciliten la vida dels lleidatans, s’han deixat de banda.

Què considereu que s’està fent malament des de La Paeria?
Des de La Paeria el que sempre s’ha fet malament és el tema dels impostos. Lleida és una ciutat cara, però gracies a que el PP ha estat sempre reclamant una baixada de l’IBI, enguany hi ha hagut un acord i s’ha aconseguit. Les persones més necessitades rebran una rebaixa del 50% d’aquest impost.

Quin és el vostre objectiu a realitzar durant aquest 2017?
A nivell econòmic volem continuar rebaixant els impostos. A l’àmbit social, hem d’aconseguir que Lleida sigui una ciutat on l’atenció a les persones sigui una prioritat. En el cas urbanístic, que és una de les qüestions que queden pendents, volem millorar les Basses d’Alpicat i el Centre Històric, com ja he mencionat abans. També volem que l’equip de govern es centri en els petits detalls dels carrers, així la ciutat serà més còmoda i més acollidora per als ciutadans.

Què opineu sobre l’estat comercial de la ciutat?
Pensem que Lleida té una ràtio de mitjanes superfícies més petita que altres ciutats. En canvi, té una àrea d’influència superior a altres ciutats. Moltes persones de Lleida marxen a comprar fora, a ciutats com ara Barcelona, Saragossa, Reus o Tarragona. Creiem que Lleida necessita zones de mitjanes superfícies per evitar aquesta fuga de consumidors.

D’igual manera, considerem que les mitjanes empreses i el comerç tradicional, ja sigui el de l’eix comercial, la Zona Alta, i la dels barris, s’han de potenciar amb un pla per poder comptabilitzar el petit comerç, que és signe d’identitat de la nostra ciutat, amb l’existència de mitjanes superfícies.

INGRID PINO

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PDeCAT defensa el Penedès als Pressupostos Generals de l’Estat

Notícia següent

La Crida per Lleida-CUP demana a la Paeria que aturi les obres del parador de turisme del Roser

Notícies relacionades