Els comerciants de Lleida celebren que el comerç pugui tornar a obrir els dissabtes

Desconvoquen l'obertura simbòlica dels establiments que preveien dur a terme dissabte al migdia

PIMEComerç Lleida, les associacions de comerç i gremis del sector celebren la decisió del Procicat que permet al comerç no essencial tornar a obrir els caps de setmana, a partir del 15 de març. Consideren que “era una mesura necessària per poder ajudar a un sector que necessitava poder desenvolupar la seva activitat i facturar també en dissabtes” ja que “suposa entre un 16% i un 20% de la seva facturació setmanal”, segons PIMEComerç Lleida.

El sector del comerç lleidatà, de la mateixa manera que el de la resta del país, tenia previst dur a terme un acte reivindicatiu aquest dissabte amb una obertura simbòlica dels establiments entre les 12 i les 14 hores. Arran de la decisió del Procicat, els comerciants lleidatans han desconvocat l’acció.

Des de PIMEComerç es mostren satisfets perquè “s’ha aconseguit l’objectiu que perseguia la reivindicació”. És a dir, “que el comerç no essencial pugui obrir cada dia de la setmana”. Des de la patronal consideren “molt positiva” l’adhesió i mobilització de les associacions i gremis a aquest acte reivindicatiu, fet que “ratifica la força del col·lectiu”, afirma Manel Llaràs, president de PIMEComerç Lleida.

D’altra banda, la patronal es referma amb el compromís de continuar pressionant i persuadint a l’Administració de la necessitat de recuperar la normalitat en l’obertura de tota mena de comerç, també dels establiments de més de 800 m2. Així mateix, lamenta que no s’hagi autoritzat que el sector de la restauració pugui ampliar el seu horari d’obertura, com a mínim fins a les 22 hores, donada “la profunda afectació i l’extrema necessitat de poder tornar a fer solvents els seus negocis”.