Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Els bars, cafeteries i restaurants de Lleida reobren l’interior dels establiments

El sector reclama ajuts per pal·liar les pèrdues que li han ocasionat les restriccions per la covid-19

Els bars, cafeteries i restaurants de Lleida han reobert l’interior dels establiments, després que el DOGC hagi publicat aquest dimarts la resolució de Salut que autoritza l’activitat a dins dels locals de restauració a la capital del Segrià i en sis municipis del Baix Segre, tot i que amb un aforament limitat al 50%.

Des del sector valoren positivament la mesura ja que fins ara només podien servir a les terrasses o menjar per emportar. Des de la Federació d’Hostaleria de Lleida reclamen al Govern un ajut específic per pal·liar les pèrdues que el sector de l’hostaleria i la restauració ha de fer front arran de les mesures més restrictives per la covid-19 aplicades en aquestes set poblacions del Segrià.

Els bars i restaurants de Lleida, especialment aquells no tenen terrassa, han entomat amb satisfacció la decisió adoptada pel Procicat que els permet reobrir, des d’aquest dimarts, l’interior dels establiments, malgrat que amb un aforament màxim del 50%. Des de primera hora, la majoria ja han començat a habilitar l’interior dels locals per tal de respectar la distància de dos metres entre les taules i així poder rebre els primers clients.

El cap de sala del restaurant BOnum No Rules, Abel Martínez, es mostren “molt contents” de poder obrir a dins de l’establiment perquè “no deixa de ser un valor afegit ja que ara la gent pot triar si vol menjar a la terrassa o al menjador de l’interior”.

Martínez remarca que “Lleida és una ciutat on fa moltíssima calor” i, en aquest sentit, explica que els clients s’han queixat aquests dies per haver de dinar i sopar al carrer”. D’altra banda, ha expressat les “pèrdues econòmiques importants” que la restricció ha comportat al restaurant però també ha assenyalat l’afectació “psicològica” que els ha suposat el fet d'”ara obrir, ara tancar i no saber cada dia per on podies tirar”.

Carmen Purda, treballadora de la cafeteria La Bámbola, també celebra poder obrir l’interior perquè “influeix moltíssim el fet de no poder tenir gent a dins perquè, amb la calor que fa, molta gent volia entrar i no podia”. Purda considera “molt positiu” que s’hagi aixecat aquesta restricció sobretot per a aquells establiments “que no tenen terrassa i que, per tant”, no podien obrir”.

A la vegada, els bars i restaurants també valoren positivament que puguin tenir oberta tota la terrassa ja que la nova resolució estableix que “l’aforament ha de ser el resultant d’aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules”. Fins ara, l’aforament a les terrasses estava limitat al 50%.

La Federació d’Hostaleria reclama ajuts específics per pal·liar les pèrdues del sector

Des de la Federació d’Hostaleria de Lleida valoren positivament la mesura tot i que asseguren que no entenen perquè els establiments de restauració de Lleida ciutat i d’Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Serós, Soses i Torres de Lleida no hagin pogut obrir fins ara l’interior dels locals, a diferència de la resta de Catalunya.

El secretari general de la Federació, Ramon Solsona, ha tornat a reclamar al Govern ajuts específics per a bars, cafeteries i restaurants del Segrià per pal·liar les pèrdues que, des de començaments de juliol, els han suposat les restriccions més severes que han hagut de complir. També demana recuperar l’ajut extraordinari per a autònoms.

Des de la Federació quantifiquen en 1,7 milions d’euros les pèrdues diàries dels establiments de restauració Lleida i dels sis municipis del Baix Segre per les restriccions. Així mateix, Hostaleria de Lleida estima en uns 6 milions d’euros els deutes directes que han hagut d’assumir els 1.200 bars, cafeteries i restaurants pel cost que els suposen els ERTO, dels quals n’han de cobrir el 65%, el pagament del lloguer i altres despeses que han mantingut malgrat que, en molts casos, no han pogut treballar.

La Federació adverteix que, si no s’articulen ajuts, aquesta situació pot comportar que entre un 30 i un 40% dels establiments d’aquests set municipis del Segrià es puguin veure abocats a abaixar la reixa definitivament.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desarticulada una xarxa que falsificava targetes de residència per a ciutadans indis i paquistanesos

Notícia següent

Els productors de Poma de Girona preveuen una disminució en la producció però una fruita de més qualitat

Notícies relacionades