Els alumnes de l’Escola d’Art de Lleida creen tres peces animades a partir d’un taller a l’Animac

Els treballs tracten les pors des d'una mirada interior

Alumnes de l'EAM Leandre Cristòfol de Lleida treballant en la creació de peces animades en el taller impartit per Camila Kater en la 25 a edició d'Animac. (Horitzontal)
Alumnes de 2n del Cicle de Grau Superior d’Il·lustració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida han creat tres peces animades a partir del taller d’animació impartit per la directora, animadora i guionista brasilera Camila Kater en el marc de la 25a edició d’Animac. Plantejat com un taller telemàtic intensiu d’una setmana i des d’una mirada interior a les pors, tenia l’objectiu de dialogar amb temors antics i recents, universals i individuals de cadascun dels participants, dividits en tres grups. Aquests van haver de crear una peça animada d’un minut. Kater és una jove promesa de l’animació brasilera que amb la seva producció ‘Carne’, un film de tall experimental i feminista, ha guanyat nombrosos premis arreu del món.
A partir de l’enregistrament del testimoni dels propis alumnes, les veus han servit de referència per crear les diferents animacions seguint les idees visuals expressades en un ‘Story Board’ i posteriorment en un ‘Animatic’. La tècnica d’animació ha estat lliure i es combinen diverses disciplines entre sí, en funció dels recursos i del que suggereix el propi àudio.

El taller es va impartir en contacte telemàtic amb Camila Kater i els seus ajudants Samuel Mariani (edició) i Olívia Fiusa (so i mescla) des del Brasil, del 3 al 9 de març. Els alumnes de 2n del Cicle de Grau Superior d’Il·lustració que han participat en el taller són Enric Joub, Anna Longo, Antoni Benavente, Guadalupe Amongero, Tasnoba Ghani, Maite Baró, Jessica Roa, Alba Cabòs, Evelyn de las Alas, Judith Sanmartí, Florencia Castro, Macarena Andrés, Alba Cid, Marina Lara, Núria Colpos, Camila Nieves, Annaïs Roca i Judith Torrelles.