El Gremi de Forners de Lleida crea un pa per donar la benvinguda al retorn d’Indíbil i Mandoni

El paer en cap, Miquel Pueyo, i la presidenta del Gremi, Pilar Marquès, han presentat avui el producte, elaborat amb farina de blat i espelta, que comercialitzaran forns agremiats de Lleida i altres poblacions de la demarcació

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El paer en cap, Miquel Pueyo, la presidenta del Gremi de Forners, Pilar Marquès, i la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, han presentat avui el “Pa d’Indíbil i Mandoni”, que han creat els forners i forneres lleidatans per a sumar-se a la benvinguda organitzada per al retorn de l’escultura que representa als guerrers ilergets, que tornarà a l’Arc del Pont la setmana vinent després d’un any fora per la seva restauració.

Pueyo ha assenyalat que “Indíbil i Mandoni tornaran amb un pa sota el braç” i ha agraït al Gremi de Forners “que sempre manifesti una gran flexibilitat i una gran visió de ciutat i de territori a l’hora d’acompanyar amb els seus productes qualsevol data important”. L’alcalde, que ha recordat que avui fa justament un any que l’escultura va marxar al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, ha explicat que el pa combina la farina de blat amb la d’espelta, que és un blat més antic, però que ha anat guanyant popularitat recentment.

Per la seva banda, Pilar Marquès ha donat les gràcies a l’ajuntament “perquè sempre compteu amb nosaltres i estem encantats de fer productes per a la ciutat i el territori”. El vicepresident del Gremi, Pau Borràs, ha explicat que aquest pa destaca per la seva alta presència de fibra i de nutrients i que ha estat creat a l’aula que els forners tenen al Parc de Gardeny, amb una fórmula senzilla i fàcil d’elaborar.

Aquest pa pot trobar-se a forns agremiats de Lleida i la resta de la demarcació des d’avui i de forma indefinida, a un preu de 2,5 € per 250 grams.

Activitats per donar la benvinguda a Indíbil i Mandoni

La Paeria ha organitzat un seguit d’activitats per donar la benvinguda a Indíbil i Mandoni. La instal·lació de l’estàtua al seu emplaçament tradicional de l’Arc del Pont es farà el dia 9, però no serà fins a l’endemà, 10 de desembre, que es destaparà en un acte inaugural a les sis de la tarda. A més, el Museu de la Paeria acull fins a finals de gener l‘exposició “Indíbil i Mandoni, els herois al descobert. Orígen i restauració del conjunt escultòric (1946-2021)”, un recorregut pels orígens, la història i el procés de restauració. L’11 de desembre es farà una trobada dels Urban Sketchers Lleida sota el títol “Benvinguts i ben dibuixats, Indíbil i Mandoni!” i també s’ha posat en marxa un concurs d’Instagram adreçat als establiments de comerç i serveis i un retallable infantil.