El Fòrum Datagri reuneix a Lleida 1.500 professionals de més de 15 països per debatre la transformació digital agroalimentària

Miquel Pueyo: “continuem treballant per construir la Lleida 2030, capital AgroBioTech del sud d’Europa”

La Llotja de Lleida acull el Fòrum per a l’impuls de la transformació digital en el sector agroalimentari- Datagri 2021, un esdeveniment de referència en el sud d’Europa que reuneix al voltant de 1.500 experts de més de 15 països.

Al llarg de les dos jornades del congrés, s’analitzaran les principals innovacions i tendències en matèria de digitalització aplicada al conreu, transformació i comercialització de la producció agrària.

El ministre d’Agricultura, Luís Planas, ha presidit la inauguració i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçalarà la cloenda, aquesta tarda.

El paer en cap, Miquel Pueyo, en el seu discurs de benvinguda, ha enquadrat la celebració d’aquest congrés internacional en l’objectiu de la Paeria de convertir Lleida en la capital AgroBiotech del sud d’Europa. “Als països més desenvolupats, l’agricultura ha estat un sector econòmic innovador a l’hora d’incorporar entorns tecnològics. Aquí radica el nostre objectiu en l’horitzó 2030; que Lleida es converteixi en la capital AgroBioTech del sud d’Europa, que sigui un referent en la manera de posar la tecnologia al servei de l’agroindústria i de l’economia verda. Això comporta la seguretat en el subministrament alimentari, reforçar els ecosistemes agraris i la seva resistència, aportar equilibri ambiental i social i l’alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (els ODS) pensant en un futur sostenible”, ha dit.

El Forum Datagri va néixer el 2018 amb l’objectiu d’impulsar el procés de transformació digital del sector agroalimentari. La voluntat dels organitzadors és inspirar tots els actors de la xarxa agroalimentària, essent l’aparador dels casos d’èxit més rellevants en l’àmbit mundial i de les tendències que estan cridades a posar les bases d’un model de producció més sostenible.

Datagri també es planteja com un punt de trobada dels professionals del sector agroalimentari perquè es generin converses de valor al voltant del canvi cultural que requereix la nova era digital.

El Fòrum es realitza en dos dies. El 25 de novembre, el Forum Day, al Palau de Congressos La Llotja; i el 26, el Farming Day, a l’Escola d’Agrònoms de la Universitat de Lleida (ETSEA – UdL) i a les instal·lacions de l’Estació Experimental de l’IRTA a Mollerussa.

En aquesta edició, a més del Comitè Organitzador format per Cooperativas Agroalimentarias, COAG, Hispatec i l’Escola d’Agrònoms de Córdoba, s’ha constituït un Comitè Local format pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida, l’IRTA, EURECAT i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.