El curs escolar arrenca amb normalitat i il·lusió a Lleida

L’alcalde Miquel Pueyo visita una escola bressol, una escola pública i un institut “com un ritual carregat d’esperança”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Uns 20.000 alumnes de la ciutat de Lleida han tornat aquest matí a les aules d’infantil, primària i secundària, donant inici al curs escolar 2021-2022. Amb aquest motiu, el paer en cap, Miquel Pueyo, ha fet sengles visites a l’Institut Ronda, l’Escola Joan XXIII i l’Escola Bressol municipal Gargot, acompanyat de la regidora d’Educació, Sandra Castro, i del director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Claudi Vidal. Tots ells han qualificat un inici de curs amb els termes de “normalitat i il·lusió”.

Miquel Pueyo ha mostrat la seva satisfacció personal per “aquest ritual que fem cada any, però que està carregat d’esperança, en ser la primera vegada que els nens i nenes van a les escoles bressol o tornen a les escoles i instituts”.

Sandra Castro ha informat que 774 infants havien començat avui el curs a les escoles bressol de la xarxa municipal, ocupant més del 90% de les places disponibles. Una dada que omple de satisfacció, “ja que significa que les famílies confien en la qualitat de les escoles bressol municipals i de les seves professionals”, segons ha manifestat la regidora d’Educació, que també ha recordat que enguany s’han obert 4 noves aules per a nadons, una demanda històrica a la qual s’ha donat compliment.

Per la seva part, el delegat dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Claudi Vidal, ha destacat que enguany començaven el curs escolar amb molta il·lusió força i empenta, ja que arrencava amb el 100% de presencialitat des del primer dia. “Només ens resta confiar que aquest curs sigui ple d’èxits i ens permeti continuar transformant l’educació en el tema de l’equitat i igualtat d’oportunitats, gràcies a la paciència i capacitat d’adaptació de la canalla, la complicitat amb les famílies i la bona feina i compromís professional dels nostres docents”.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Lleida ha volgut agrair als serveis territorials la tasca feta amb la Formació Professional, ja que l’allau de sol·licituds d’enguany hagués pogut deixar sense plaça molts estudiants. “Gràcies a l’actuació del Departament, ampliant grups i ràtios s’ha pogut absorbir part de la demanda, tasca a la qual també hem contribuït des de la Regidoria, assessorant els joves que s’han adreçat a nosaltres, davant aquesta situació sobrevinguda”, ha dit Sandra Castro.