El Consell de l’Estudiantat de la UdL demana més espais per estudiar

S'argumenta que "no és un caprici" i que "encara que baixi la demanda s'ha de cobrir aquesta necessitat"

Fotografia d'arxiu de la biblioteca de Cappont de la Universitat de Lleida. UDL.

El Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida reclama més espais d’estudi pels estudiants. Amb el confinament total es va tancar la Universitat al públic i posteriorment, en el desconfinament es va iniciar una fase d’obertura gradual de la Universitat que ha deixat en només 4 hores d’obertura de les biblioteques i amb una capacitat menor a causa de la limitació de l’aforament per mantenir correctament la distància social.

Des del Consell s’argumenta que hi ha molta gent que un cop acabat el curs ha de continuar estudiant, com és el cas, per exemple, dels estudiants de medicina, els quals un cop acaben de cursar els seus estudis es comencen a preparar per superar el MIR. En aquest sentit, des del mateix Consell de l’Estudiantat s’argumenta que “no és un caprici de l’estudiantat” sinó que podem trobar exemples com l’anterior o exemples de persones que no es poden concentrar a casa, ja sigui “perquè no hi treballa bé, hi viu amb més gent, etc.”.

També s’argumenta que encara que “la demanda hagi baixat perquè el curs ha acabat aquestes necessitats s’han de cobrir i s’hauria de combinar l’obertura de biblioteques amb l’obertura de sales d’estudi, tan de matí com de tarda i deixant els espais necessaris per fer tasques de desinfecció”.