El conductor que va frenar el bus: “Vaig veure els passatgers picant als vidres del bus per demanar ajuda”

Imatge d'arxiu

“A l’accedir a l’avinguda Pearson, vaig veure que davant tenia un altre bus urbà i vaig pensar que no circulava en l’horari adequat. A més, es va apartar una mica per deixar-me passar.

A l’avançar-lo, vaig observar diversos passatgers colpejant els vidres com demanant ajuda i, a l’altura del conductor, vaig veure el xòfer ajagut i una jove al volant. Ràpidament vaig baixar, vaig dir a la noia que premés el botó N, que és el de punt mort, i jo, per la finestreta del conductor, vaig poder accionar el fre de mà”, va explicar ahir a aquest diari Albert Quílez, el conductor d’Autobusos de Lleida que dilluns a la tarda va ajudar a parar, amb Elisabeth Muñoz, de 19 anys, un bus de la línia 4 després que es desmaiés el conductor a causa d’una indisposició.

Els fets van tenir lloc cap a les 15.30 hores entre la plaça Font i Quer i el camp de futbol de Pardinyes quan el xòfer es va desmaiar sobre el volant, deixant el vehicle sense control. Quílez, que mai no s’havia trobat amb una situació com aquesta, va afirmar que “per sort tot va acabar bé i no hi va haver cap ferit”.

El conductor indispost continuava ahir al matí ingressat a l’Arnau de Vilanova, on li practicaven proves. El gerent d’Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla, va explicar que “està bé però no recorda res del que va passar”. A més, va voler agrair públicament l’actuació d’Elisabeth Muñoz i va afegir que “volem preparar algun tipus d’acte per reconèixer la seua valentia”.