El Comú de Lleida votarà finalment a favor dels pressupostos 2021 de la Paeria

L'assemblea considera que després de les darreres negociacions els comptes responen a les necessitats de la ciutadania

L’assemblea extraordinària que ha celebrat aquest dimecres al vespre de forma telemàtica del Comú de Lleida ha decidit finalment que els dos regidors, socis del govern municipal, votin a favor dels pressupostos 2021 de la Paeria. Durant la reunió s’ha valorat el resultat de les negociacions que hi ha hagut els darrers dies i consideren que ara els comptes responen a les necessitats de la ciutadania.

La setmana passada, el Comú es va abstenir a la Comissió Informativa on es van presentar els comptes i van considerar que el projecte no responia a la totalitat de compromisos del pacte de govern amb ERC i JxCat. La decisió de votar a favor, s’ha pres també per “responsabilitat” i per seguir treballant, des del govern.

L’assemblea ha aprovat per consens el vot favorable als pressupostos, perquè incorporen elements positius i també perquè es veuen com una opció millor davant una pròrroga pressupostària. El màxim òrgan del Comú de Lleida també ha considerat convenient revisar el funcionament del govern i aportar propostes de millora.

Sobre els comptes 2021, l’assemblea ha debatut els canvis substancials que hi ha hagut en la proposta de pressupostos, i ha valorat positivament que s’hagin posat en marxa solucions per mantenir la despesa en el servei d’autobús urbà, una aposta central per al Comú en temps d’emergència climàtica i sanitària, que també han reclamat les entitats participants a la Mesa per la Reconstrucció de la ciutat, i que figura al Pacte d’Entesa.

També s’ha considerat positiu que hi hagi el compromís d’atendre en breu la retallada dels sous dels càrrecs electes i de lliure designació, fet que permetrà disposar de més recursos per a altres polítiques prioritàries, en especial les vinculades al pla de xoc social. També han valorat com un pas endavant la incorporació de 2,75 MEUR a un fons extraordinari d’ajudes i projectes de diferents regidories directament vinculats a la lluita contra la pandèmia i la recuperació econòmica.

Segons el Comú, malgrat aquests avenços no incorporen totes les demandes, permeten un pressupostos més alineats amb les prioritats que els socis de govern van establir al Pacte de Sant Joan.