Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

El Centre Històric llueix cinc murals de destacats artistes urbans fruit del Lleida_potFest

Avatar photo

L’edició 2022 d’aquest nou festival d’art urbà tindrà lloc a la Bordeta després de l’èxit al barri antic

El nou festival d’art urbà que s’ha celebrat aquest abril al Centre Històric, el Lleida_potFest, tindrà una segona edició el 2022 al barri de la Bordeta.

L’organització d’aquesta cita, que lidera l’Ajuntament de Lleida, ha mostrat la seva satisfacció pel resultat del festival on artistes urbans, alguns d’ells amb projecció internacional, han deixat la seva petjada en parets del barri antic de la ciutat.

L’art d’Elisa Capdevila ocupa el número 29 del carrer Lluís Besa; l’obra de Berlin es pot contemplar en la paret del Centre Cívic del Centre Històric; Lidia Cao ha plasmat la seva creació al carrer Boters; Llukuter, al carrer Cavallers 50-58, i Malakkai, al carrer Carnisseries. Un altre dels artistes participants ha estat Foxy, amb un taller efímer i participatiu.

Els cinc murals, a banda d’embellir els espais públics d’aquesta zona, han atret un bon nombre de visitants, encuriosits per aquesta proposta artística que s’ha celebrat entre el 10 i el 18 d’abril. “S’ha captat un moviment de persones cap al Centre Històric, que han vingut a veure què estava passant amb els murals o que fins i tot s’han involucrat directament en la confecció d’algun dels tallers participatius que s’han realitzat”, ha assenyalat el paer en cap, Miquel Pueyo.

Avantguarda urbana al Centre Històric

L’alcalde ha remarcat que el Lleida_potFest “ha servit per demostrar que el Centre Històric és un bon lloc per passar-hi, per fer-hi un tomb, que es pot travessar des de qualsevol indret i que s’hi està bé”. “Molts dels ciutadans i ciutadanes de Lleida que han vingut no hi viuen, però tenen les seves arrels en aquest barri, que té una identitat singular, amb una problemàtica específica, que no resoldrem en sis mesos ni amb un any, però que tampoc hem de contribuir a estigmatitzar”, ha explicat.

Tant el regidor de Joventut, Ignasi Amor, com el director del festival, Carlos Hernández, han destacat l’èxit d’aquesta primera edició del festival d’art urbà i han agraït la col·laboració d’artistes, patrocinadors, veïns i veïnes del barri i els tècnics de la Regidoria.

Esdeveniment de ciutat

L’objectiu de la Paeria és que el pot_Fest esdevingui un esdeveniment de ciutat, que arreli en la programació cultural així com millorar i embellir el paisatge urbà i aconseguir la participació i complicitat de la ciutadania.

L’art urbà ha experimentat en les dues darreres dècades una evolució i creixement exponencials. Dins els diferents corrents de l’art contemporani, aquesta modalitat ha esdevingut una de les principals, amb una força i capacitat de transformació urbanística i social totalment contrastades. Les tendències actuals de l’art urbà proposen una integració d’aquest amb els entorns urbanístics, aconseguint una comunió entre els murals i els edificis de la trama urbana.

Aquesta emergència ha estat tan important que moltes ciutats considerades mundialment com les més avantguardistes -New York, Berlín, Roma, París, Lisboa, Bogotà, Melbourne, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Madrid i Barcelona, entre moltes d’altres- s’han sumat a aquestes noves formes d’art i les han promogut com un element d’enorme valor afegit en diferents àmbits com el social, el turístic, l’arquitectònic i el cultural.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salut comença aquest divendres els cribratges amb automostra a la Catalunya Central

Notícia següent

Continua l’ampliació del parc públic d’habitatge a Nou Barris amb l’inici d’obres d’una promoció de 67 pisos a la Trinitat Nova

Notícies relacionades