Rosa Pujol assenyala Afrucat com un baluard vital en el futur del sector fructícola a Lleida

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida ha assistit a l’acte inaugural de la nova seu de l’organització, Espai Fruita, que s’ha emmarcat dins la convenció anual de l’entitat

La vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha participat aquest divendres a l’acte inaugural de la nova seu social de l’Organització Catalana Empreses de Fruita-Afrucat, anomenada “Espai Fruita”, i a la 8a convenció anual d’aquesta entitat, celebrada a la tarda en aquesta seu i que acabarà aquesta nit amb un sopar al Molí del Duc de Torrelameu.

Rosa Pujol ha intervingut en l’acte inaugural de la nova seu, ubicada al carrer Corregidor Escofet de Lleida. La vicepresidenta de la Diputació ha felicitat Afrucat per l’estrena de la nova seu social pròpia, un espai “obert a la ciutat i a la comunitat fruitera del territori”. Pujol ha assenyalat que associacions com Afrucat representen “un baluard vital i de primer ordre en la defensa conjunta de la viabilitat i el futur de les empreses fruiteres de les comarques lleidatanes i de la població que depèn d’elles”, ja que el sector fructícola “és imprescindible per al país”.

La jornada ha començat amb l’Assemblea General d’Afrucat, a la que ha seguit la convenció anual, que s’ha encetat amb la ponència inaugural ‘Transformació digital: ensurt o mort’, a càrrec de Javier Sirvent, evangelista tecnològic. Durant l’acte d’inauguració de la nova seu “Espai Fruita”, Rosa Pujol ha estat acompanyada, entre d’altres, per Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida; Francesc Torres, president d’Afrucat; Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; José Crespín, subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida; Josep Usall, director de l’IRTA; Ramon Senmartí, director de PRODECA, SA; Ramon Alturo, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement; i Manel Simón, director general d’Afrucat. Tots ells han efectuat una visita a les instal·lacions i posteriorment es traslladaran al Restaurant Molí del Duc de Torrelameu, on es farà el sopar de gala en què està previst que actuï Toni Albà.