Lleida posarà en marxa un servei de taxi a demanda per als veïns de l’Horta

Endegarà una prova pilot que permetrà triplicar la població i les partides a les quals dona servei l'actual sistema d'autobús a demanda

Imatge feta des de l'Horta de Lleida amb la Seu Vella al fons
 L’Ajuntament de Lleida posarà en marxa un pla pilot per millorar la mobilitat a l’Horta amb un nou sistema de taxi a demanda, que permetrà triplicar la població i les partides d’aquesta zona de la ciutat a les quals es dona servei amb l’actual sistema d’autobús a demanda, segons ha explicat el tinent d’alcalde Félix Larrosa en el marc de la Comissió de l’Horta. Amb el nou servei, que tindrà el mateix cost que el bus urbà, es passarà de les 14 parades actuals del bus a demanda a les 32 que s’oferiran amb el taxi, mentre al centre de la ciutat hi hauran 3 parades. La prova pilot s’iniciarà de forma “immediata”, un cop la Paeria tanqui l’acord amb l’ATM de Lleida i que l’empresa concessionària d’autobusos de la ciutat, que gestionarà el servei, seleccioni a través d’un concurs les empreses de taxis que l’oferiran, segons ha detallat Larrosa. D’altra banda, el tinent d’alcalde ha reclamat un increment de la dotació dels Mossos d’Esquadra a la capital del Segrià, però especialment a l’Horta, davant l’increment de robatoris que s’han registrat darrerament en aquesta zona.
El servei de taxi a demanda tindrà el mateix cost que té agafar un autobús urbà a Lleida, és a dir 1,20 euros el bitllet senzill tot i que també es podran utilitzar les diferents targetes de transport integrades de l’ATM de Lleida. El nou sistema de mobilitat serà gestionat per l’actual concessionària dels autobusos urbans de la ciutat, que ara haurà de seleccionar a través d’un concurs les empreses de taxis que l’oferiran. Els veïns de l’Horta de Lleida que vulguin utilitzar el servei hauran de demanar-ho per telèfon amb antelació un dia abans.

Amb la prova pilot s’ampliaran les 14 parades actuals a l’Horta que s’ofereix amb el sistema d’autobús a demanda fins a les 32 que hi haurà amb el taxi. Així mateix, els usuaris del servei disposaran d’altres 3 parades al centre de la ciutat, en concret, a les estacions de trens i d’autobusos i a Ricard Viñes. El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Félix Larrosa, també ha explicat que amb el taxi es mantenen les quatre freqüències actuals del servei de bus, que seran de dilluns a divendres a les 8 h., a les 13 h., a les 16 h. i a les 20h.

La Paeria reclama més efectius dels Mossos a la ciutat i especialment a l’Horta

D’altra banda, els representants veïnals de l’Horta, així com diferents grups municipals, han posat de relleu durant la Comissió de l’Horta celebrada aquest dimarts l’augment de robatoris que s’han registrat darrerament en aquesta zona de la ciutat i, en aquest sentit, han reclamat més mesures per fer-hi front i que permetin incrementar la seguretat dels veïns.

En aquest sentit, Larrosa ha reclamat més dotacions dels Mossos d’Esquadra al conjunt de la ciutat de Lleida i especialment a la zona de l’Horta i ha fet una crida al futur Govern perquè tingui en compte aquesta problemàtica. “La solució no és que els veïns patrullin si no que els sistemes de seguretat funcionin amb normalitat”, ha remarcat el responsable municipal.

En el marc de la Comissió de l’Horta també s’ha donat a conèixer l’inici de la tramitació del reglament per a la utilització de la marca ‘Horta de Lleida’, que ha de regular aspectes com ara la gestió de la marca i els àmbits i productes que se’n podran beneficiar, entre altres. Finalment, s’ha informat de la posada en marxa de l’aplicació de geolocalització de les torres de l’Horta la qual inicialment disposa d’una informació “molt bàsica” però que em breu es podrà ampliar amb les dades que hi podran aportar els veïns, segons ha explicat Félix Larrosa. L’objectiu d’aquesta eina tecnològica és facilitar als diferents cossos de seguretat i d’emergències la localització d’una determinada torre en una zona tant àmplia i dispersa com és l’Horta.