Lleida es prepara per celebrar la Nit de Sant Joan

La ciutat dona la benvinguda a l'estiu amb més d'una vintena de fogueres autoritzades que es poden consultar a través d'un plànol interactiu

La ciutat de Lleida es prepara per celebrar la Nit de Sant Joan, la més curta de l’estiu, amb les tradicionals enceses de fogueres i petards, sense deixar de banda les recomanacions de seguretat. Enguany, la Paeria ha autoritzat la instal·lació de fins a 13 casetes temporals de venda de material pirotècnic i torna a habilitar un plànol interactiu al web municipal on es mostra la ubicació tant d’aquests locals com de les fogueres autoritzades durant la revetlla de Sant Joan a la capital del Segrià.

Entre les diverses fogueres autoritzades arreu de la ciutat, destaca la del Turó de la Seu Vella, una de les més tradicionals i que més gent aplega durant aquesta festivitat. El conjunt monumental celebrarà la tradicional Nit de Sant Joan amb l’arribada de la flama del Canigó, la qual enguany commemora el seu 50 aniversari a Lleida. El Consorci del Turó de la Seu Vella organitza aquest acte amb entrada gratuïta que tindrà lloc el 23 de juny sota el Castell del Rei – La Suda a partir de les 21 hores fins a les 23 hores del vespre. També compta amb la col·laboració del Cercle de Belles Arts de Lleida i Arts de Ponent, els quals acompanyaran l’arribada de la Flama del Canigó amb la performance “Art i Foc”. D’altra banda, l’Eix Comercial proposa una celebració diürna d’aquesta festivitat amb una xocolatada popular a la plaça Sant Joan, un acte ambientat amb música, foc i animació.
Plànol interactiu on ubicar les fogueres i casetes de petards
L’Ajuntament de Lleida posa en marxa un any més, un plànol interactiu amb informació sobre les fogueres i casetes temporals autoritzades per la venda de material pirotècnic amb motiu de Sant Joan. Els serveis de Protecció Civil i els Bombers inspeccionaran la situació de la foguera abans d’encendre-la per si calgués modificar-la. Les 13 casetes temporals autoritzades per la venda de material pirotècnic es situen arreu de la ciutat de Lleida:
 • Prat de la Riba / Corregidor Escofet (Rambla Pardinyes)
 • Onze de Setembre 69 (costat de les vies)
 • Camí Granyena / Victoriano Muñoz (rotonda)
 • Miquel Batllori / LL-11
 • Alcalde Areny (vorera riu)
 • Doctor Fleming / Onze de setembre (rotonda)
 • Corregidor Escofet (al costat del deportiu Balàfia)
 • Segon passeig de Ronda / Corts Catalanes
 • Estudi General / Camí Vell d’Albatàrrec
 • Pinyana / Camí del Burot
 • Segon Passeig de Ronda / Pl. Europa
 • Rovira Roure / Av. Onze de Setembre
 • Tortosa / Davant C. Tarragona (zona vorera riu)

Sol·licitud d’autorització de fogueres de Sant Joan 2018

Aquelles associacions de veïns o particulars que estiguin interessats en encendre una foguera amb motiu de la festivitat de Sant Joan hauran de sol·licitar-ho prèviament abans de les 14 hores del dia 22 de juny. La sol·licitud d’autorització de fogueres de Sant Joan 2018 pot presentar-se online en aquest enllaç o de manera presencial a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (Rambla de Ferran, 32) i a l’Oficina de Gestió i Atenció Tributària (Avinguda Blondel, 16 baixos).

Consells de seguretat de Protecció Civil

Des del Servei de Protecció Civil posen a disposició de la ciutadania una sèrie de consells de seguretat per viure una Revetlla de Sant Joan sense incidències. En aquest document facilitat al web de la Paeria s’informa sobre la classificació de petards per categories segons el seu tipus i perill o els llocs recomanats on fer-los esclatar. Al web de la Generalitat de Catalunya també s’hi poden trobar diferents consells relatius a la seguretat durant l’encesa de fogueres i a la manipulació de petards.