El Museu de Lleida rehabilitarà dues façanes per evitar la caiguda de les lloses

Les obres es faran a causa d'un problema estructural que fa que les lloses de les dues façanes que s'intervindran caiguin

Fotografia d'arxiu del Museu de Lleida. Foto: Cedida

El Museu de Lleida invertirà entre 80.000 i 130.000 euros en la rehabilitació de dues façanes, que consistirà en la retirada de totes les lloses que hi ha actualment per instal·lar-n’hi unes de noves amb tota seguretat.

Les lloses actuals de les dues façanes a intervenir estan col·locades amb deficiència, ja que les guies que sostenen les plaques estan mal instal·lades i desplaçades un centímetre. A més, les pedres tenen menys gruix que les que es van posar a la resta de l’equipament, provocant que algunes s’hagin desprès amb els perills que això comporta.

La zona afectada, que porta quatre anys tancada, inclou les escales externes que uneixen els dos edificis principals, el que acull les oficines i l’exposició permanent, i l’altre, destinat a la sala d’exposicions temporals. Les tanques també impedeixen l’accés entre el carrer Sant Crist i l’aparcament de darrere de la Biblioteca Pública.

Aquesta va ser una de les inversions que es van decidir en el plenari del Consorci del Museu de Lleida del passat 5 de desembre, en què també es va aprovar una partida de 350.000 euros per millorar la climatització de l’equipament i, també, una partida de 132.000 euros per la millora de la museografia del centre.