Del 20 al 26 de febrer el Carnaval arriba a Lleida

367
La Germandat d'En Pau Pi, Ignasi Amor, Sandra Castro i representants de l'EAM a la presentació del Carnaval 2020. LA CIUTAT.

Aquest matí s’han presentat les activitats del Carnaval de la ciutat de Lleida que aquest any començarà el dijous 20 i finalitzarà el dia 26 de febrer. Un any més institució i col·lectius organitzaran un seguit d’activitats que es distribuiran entre els diferents dies.

Ignasi Amor, Regidor de Joventut, Festes i Tradicions, ha agraït a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol “la seva col·laboració, un any més, en l’elaboració del cartell”. Amor també ha comentat el seguit d’activitats que hi haurà dins del marc del Carnaval de Lleida i també, en concret, el cap de setmana següent, el que organitza el barri de la Bordeta. Pel que fa a la tradicional rua, que començarà als Camps Elisis, ha afirmat que “és una rua que va més enllà de Lleida, perquè també hi participen diferents pobles i cal que el conjunt de la població tingui un bon comportament per garantir la màxima seguretat i que tothom pugui gaudir de la millor manera”.

Sandra Castro, Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, per la seva banda, ha destacat el funcionament del Protocol contra l’Assetjament Sexual i la futura adhesió al protocol de la Generalitat. Amb relació a aquest protocol, ha afirmat que “funciona” i que “s’ha de tenir en compte que el Carnaval és una festa i s’ha de vigilar, com sempre, amb les agressions sexuals”. Pel que fa a seguretat, també es faran com cada any els controls d’alcoholèmia als conductors abans de començar el recorregut i, si es detecta alguna incidència, durant el recorregut.

Membres de la Germandat d’en Pau Pi, han agraït la col·laboració de l’Ajuntament i han comentat que “aquest any, la tupinada, s’avança una hora i es durà a terme el dia 20 a la plaça de la Catedral des de les 18 hores fins a les 20 hores”. La Germandat també ha apel·lat al gaudi de la població i ha destacat la tasca de transmetre qui era Pau Pi, el personatge singular lleidatà, rei del Carnaval, per això durant els dies al voltant a les festes el presenten a diferents escoles. A més a més, també han encoratjat al jovent a participar-hi, com per exemple, en l’enterrament de la Sardina, perquè “a part de participar en les tradicions, també riuran”.

Mireia Turom, creadora del cartell, ha explicat en què es va inspirar per fer el cartell, destacant que “quan tothom s’espera cigonyes, hi ha unes gavines que no hi “pinten” res a Lleida, però com és com al Carnaval, que es poden veure coses que normalment no es veuen” i ha afegit “que la mascara li dóna un toc que recorda als orígens del Carnaval que ve de Florència”.

A part de la Tupinada, l’Enterrament de la Sardina i la tradicional Rua, també hi haurà la tradicional cursa de l’Ou, que organitza el Col·lectiu Cultural de Cappont a Doctora Castells, i la tradicional Cursa de Llits el diumenge 23, entre altres.

Podreu obtenir més informació sobre les diferents activitats en aquest enllaç, a part, també es poden apuntar les carrosses a la rua i els llits a la cursa de llits.

Ignasi Amor i Sandra Castro a la presentació del Carnaval 2020. LA CIUTAT.

 

FER UN COMENTARI