Comencen les noves actuacions per recuperar el Turó de Gardeny

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha visitat aquest matí els treballs de desbrossament acompanyat de membres de L'Associació de Veïns del Turó de Gardeny i l'Associació Cultural del Castell de Gardeny.

L’Ajuntament de Lleida té previst dur a terme un pla de treball que permeti recuperar i dignificar espais inaccessibles del Turó de Gardeny per a recuperar aquesta part tan emblemàtica de la ciutat.

Aquestes millores han començat amb tasques de desbrossament a la zona d’Onze de Setembre amb Cardenal Cisneros, gràcies a un acord amb l’Institut Municipal d’Ocupació, i posteriorment per una empresa contractada per la regidora d’Urbanisme.

L’Associació de Veïns del Turó de Gardeny i l’Associació Cultural del Castell de Gardeny havien demanat a l’Ajuntament més actuacions de manteniment en una zona que feia molts anys que estava deixada, ha explicat Toni Postius, que aquest matí ha visitat aquests espais.

A més, Postius ha comentat: “Aquests treballs ens han permès recuperar alguns espais, com l’antiga escalinata que havia quedat coberta per la molta vegetació i brossa acumulada durant molts anys. La idea que nosaltres plantegem és que a poc a poc puguem anar recuperant el Turó totalment, perquè té racons que són històrics i que avui en dia es troben en males condicions o no compten amb accessos que els facin visitables. Aquest pla de treball s’anirà executant en els pròxims anys per poder anar recuperant aquesta zona i integrant-la en el conjunt de la ciutat.”

Aquestes noves actuacions se sumen a la instal·lació d’ancoratges i una malla de protecció que l’Ajuntament ha enllestit fa unes setmanes per a garantir la consolidació del Turó sobre la plaça de l’exèrcit, on fa dos anys es van produir uns despreniments.